V plezalni nesreči umrl nekdanji zmagovalec maratona Franje

Kolesarstvo 3. Jun 202310:43 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

V petek je med plezanjem v plezalni steni Gradiška Tura na zahodni strani Nanosa preminil večkratni amaterski državni prvak v cestni vožnji, v vožnji na čas in ciklokrosu Matej Kravos.

Po poročanju Primorskih novic so policiste v petek okoli 13.20 obvestili, da se Kravos, ki se je zjutraj odpravil plezat na Gradiško Turo, ni vrnil. V iskalni akciji so poleg policistov sodelovali gorski reševalci, območje pa so pregledovali tudi s policijskega helikopterja. Pogrešanega, ki je plezal v smeri Supernova in omahnil v globino so našli mrtvega okoli 14.30, približno 100 metrov nad cerkvijo sv. Nikolaja.

Medtem ko policisti okoliščine tragične nesreče še preiskujejo, so iz kolesarske ekipe Tuš Team na Facebooku potrdili, da je v nesreči preminil njihov dolgoletni član, 35-letni kolesar in računalničar iz Ajdovščine ter večkratni amaterski državni prvak v cestni vožnji, v vožnji na čas in ciklokrosu Matej Kravos.

“Globoko nas je pretresla vest, da nas je zapustil naš član, športnik in prijatelj Matej Kravos. Besede težko opišejo bolečino, ki jo čutimo ob tem nepričakovanem slovesu. Matej je bil velik človek s pozitivno energijo, vedno nasmejan in povezovalen. Športnik z dušo in srcem, njegov optimizem nas je navdihoval, da smo tudi sami presegali svoje meje. Kolesarstvo in hribi so mu pomenili vse. A usoda je hotela, da je bilo zanj usodno ravno plezanje v domačih hribih. Matej je med nami pustil globoko sled in nikoli ga ne bomo pozabili. V teh težkih trenutkih svojcem izrekamo globoko sožalje. Matej, počivaj v miru!”