Domžalčani šokirali favorizirane zmaje (VIDEO)

Košarka 3. Jun 202319:57 > 21:42 0 komentarjev

Košarkarji Heliosa so na drugi tekmi finala slovenskega prvenstva ugnali favorizirano Cedevito Olimpijo (82:81). Izid v seriji je sedaj poravnan (1:1).

Najboljša strelca pri Cedeviti Olimpija sta bila Marko Jeremić s 25 točkami in Edo Murić s 14, za Helios Suns pa sta največ točk dosegla Blaž Mahkovic (20) in Niko Bačvič (15).

Potek srečanja v Stožicah


Cedevita Olimpija – Helios Suns 81:82 (19:18, 23:20, 23:20, 16:24)


Četrta četrtina: 

Ko se je že zdelo, da so košarkarji Cedevite Olimpije stopnjevali svoj tempo in bodo tekmo pripeljali do konca, pa so Domžalčani z delnim izidom prišli nazaj v tekmo. Tekmeca sta se nato menjavala v vodstvu, na koncu pa so bili bolj zbrani košarkarji Heliosa, ki so tako prišli do velike zmage v Stožicah.


Tretja četrtina:

Zmaji so imeli skozi celotno tretjo četrtino tekmo pod nadzorom. Na trenutke se je zdelo, da se bodo lahko domači košarkarji povsem odlepli od tekmecev, toda Helios Suns se niso predali ob zaostanku.


Druga četrtina:

Še naprej sta tekmeca izredno blizu, gostujoči košarkarji se zanašajo predvsem na met za tri točke. Slabe štiri minute pred koncem je prvi zvezdnik zmajev Yogi Ferrell storil veliko neumnost, posledično je bil izključen. Ob odmoru je bil prvi strelec Cedevite Olimpije Marko Jeremić (11 točk), na drugi strani je bil prvi strelec Heliosa Niko Bačvič (10 točk).


Prva četrtina:

Tekma se je začela zelo počasi, dolgo časa smo čakali na prve točke. Kasneje so se strelci vendarle ogreli, po prvih desetih minutah igre so bili Domžalčani povsem enakovreden tekmec favoriziranim zmajem.


Liga Nova KBM, finale

Druga tekma, 3. junij

Cedevita Olimpija – Helios Suns 81:82 /1:1/

// – Izid serije, igrajo na tri zmage. Tretja tekma bo v Domžalah na sporedu 8. junija.