Virus že kosi, velika udarca tudi za Pogačarja in Rogliča

Kolesarstvo 29. Jun 202214:12 > 14:16 1 komentar
Foto: Guliverimage

Kolesarsko moštvo UAE Team Emirates, za katerega dirka tudi slovenski as Tadej Pogačar, bo na dirki po Franciji nastopilo brez Italijana Mattea Trentina, je ekipa sporočila na družbenih omrežjih. Dvaintridesetletnik se je pred petkovim začetkom Toura v Koebenhavnu okužil z novim koronavirusom. Enaka usoda je doletela še športnega direktorja Jumbo Visme Merijna Zeemana, kar bo v ekipi Primoža Rogliča zagotovo povzročilo nekaj preglavic.

Namesto Mattea Trentina bo mesto v ekipi zasedel Švicar Marc Hirschi, so še zapisali pri UAE Team Emirates.

Trentin je bil predviden za enega pomembnejših Pogačarjevih pomočnikov na ravninskih delih ter na tlakovanih odsekih pete etape Toura. V lovu na tretjo zaporedno zmago 23-letnika s Klanca pri Komendi bodo ekipo poleg Hirschija sestavljali še Norvežan Vegard Stake Laengen, Danec Mikkel Bjerg, Španec Marc Soler, Novozelandec George Bennett, Poljak Rafal Majka in Američan Brandon McNulty.

Medtem ko je brez pomembnega člena, vsaj za določeno obdobje, ostal tudi drugi slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič. Del karavane ne bo Merijn Zeeman, nosilec glavne odgovornosti za vse taktične odločitve nizozemskega moštva.

Dirka po Franciji se bo začela v danski prestolnici s petkovim uvodnim kronometrom (13 km), končala pa 24. julija na Elizejskih poljanah v Parizu. Kot kaže se letos ljubitelji kolesarstva ne bodo tresli le zaradi športnega vidika, temveč tudi zdravstvenega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje