Nikola Jokić: Srbija? Ne vem …

Košarka 20. Maj 202411:06 0 komentarjev
Nikola Jokić. Foto: Profimedia

Po velikem razočaranju ob koncu sezone v ligi NBA zvezdnik Denverja Nikola Jokić ni bil razpoložen za pogovor o reprezentančnem poletju.

Nikola Jokić že tretje lovorike za najkoristnejšega košarkarja rednega dela letos ne bo nadgradil s šampionskim prstanom. Potem ko je Denver v prvem krogu končnice izločil LA Lakers, ga je v konferenčnem polfinalu pričakala Minnesota ter v sedmih tekmah razblinila sanje o slavju v Koloradu.

Srbski zvezdnik se tokrat predčasno vrača domov. Že na novinarski konferenci po nedeljskem porazu je bil deležen tudi vprašanja o poletnih načrtih z reprezentanco. ”Ne vem. Moram razmisliti,” je ob vidnem obračanju z očmi odvrnil 29-letni center, ki je lani zavrnil igranje na svetovnem prvenstvu na Filipinih, na katerem so njegovi rojaki osvojili srebro, letos pa jih čakajo olimpijske igre. Novinar, ki je zastavil to vprašanje, jo je vendarle odnesel bolje kot njegov stanovski kolega ob pogovoru s trenerjem Denverja. Mike Malone je namreč vprašanje o zapravljeni prednosti označil za neumno.

V Srbiji sicer verjamejo, da zgodnje klubsko slovo povečuje možnosti za reprezentančno akcijo. Prvi odziv tega še ni potrdil.

Nikola Jokić je sicer dres srbske reprezentance nosil na olimpijskih igrah 2016 v Riu, nato pa še na svetovnem prvenstvu 2019 in EuroBasketu 2022.

V boju za naslov prvaka lige NBA ostajajo še štiri moštva. Zahodnega finalista bo dala serija Dallas-Minnesota (razpored tekme), v vzhodni konferenci pa se bo favorizirani Boston soočil z Indiano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!