Zmaga Merliera, Pogačar pokazal mišice že na uvodu

Kolesarstvo 5. Mar 202317:13
Tadej Pogačar
Foto: Guliverimage

Tim Merlier je zmagovalec prve etape dirke Pariz - Nica. Izjemno formo je pokazal tudi Tadej Pogačar, ki je prišel prvi čez zadnji klanec na dirki in osvojil šest bonifikacijskih sekund.

Etapo je odločil skupinski sprint. V njem je imel največ moči Belgijec Tim Merlier (Soudal Quick Step), drugo mesto je osvojil Irec Sam Bennett (Bora – Hansgrohe), tretje Danec Mads Pedersen (Trek – Segafredo).

Tudi Tadej Pogačar je že na uvodu dokazal, da je v odlični formi. Na zadnjem vzponu je napadel in osvojil šest bonifikacijskih sekund. V skupnem seštevku je tako že na tretjem mestu, le štiri sekunde za zmagovalcem današnje etape.

Pogačar je bil na koncu na 27. mestu, Jan Tratnik (Jumbo – Visma) je končal kot 66., Domen Novak (UAE Team Emirates) pa kot 119.

Pogačar je po etapi povedal: “Vingegaard je med dirko vprašal, če se bova pomerila z bonifikacijske sekunde, meni je na koncu uspelo. Po tem sem raje ohranil sveže noge še za nadaljevanje dirke. Na startu sem se sicer počutil slabo, a po vsaki uri je bilo bolje.”

Dirka Pariz – Nica se nadaljuje jutri z drugo etapo, ki bo ravninska in posledično nova priložnost za najboljše sprinterje.

Results powered by FirstCycling.com

Komentari

Vaš komentar