Odlična druga vožnja Britanca, Božiček nagradil Avstrijca

Alpsko smučanje 22. Dec 202319:48 > 20:47 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Alpski smučarji so se na drugem slalomu sezone merili na tradicionalnem predbožičnem prizorišču - Madonni di Campiglio. Glede na rezultate prvega v Burglu so bili glavni favoriti za slavje Avstrijci in to vlogo tudi upravičili – zmage se je tokrat razveselil Marco Schwarz. Slovenca Tijan Marovt in Štefan Hadalin se v finale nista prebila.

REZULTATI SLALOMA V MADONNI DI CAMPIGLIO

Največji napredek v drugo je naredil Britanec Dave Ryding, ki je bil po prvem teku na 15. mestu, se povzpel na zmagovalne stopničke in se razveselil tretjega mesta.

Drugo mesto je zasedel Clement Noël (po francosko Božiček oz. božič), Schwarz pa se je s 100 točkami za svetovni pokal preselil celo na prvo mesto skupnega seštevka v svetovnem pokalu, pred Marca Odermatta, ki slaloma danes ni vozil.

Noël spet ni zdržal

Prvi tek je dobil Clement Noël, ki je vodil že lani, a nato nekaj vrat pred ciljem druge vožnje naredil napako in odstopil. Tokrat je finale zvozil brez večje napake, a za Schwarza je bilo to prepočasi. Odločalo je 25 stotink sekunde.

FOTO: Guliverimage

Francoz je prvi tek odpeljal brez večje napake in med količki zdivjal v času 47.96.

Najbolj sta se mu približal Švicar Loic Meillard in Norvežan Timon Haugan (+0,37), četrti je Bolgar Albert Popov (+0,42), peti pa še en Švicar Daniel Yule (+0,47). Še posebej Meillard in Yule bosta računala na zmago, saj drugo progo postavlja njun trener.

Znotraj ene same sekunde se je po prvi vožnji nagnetlo kar 15 smučarjev. Na tekmi sta nastopila dva Slovenca: Štefan Hadalin je s startno številko 49 v srednjem delu proge naredil napako in zaostal za več kot tri sekunde, Tijan Marovt (51) pa je z zaostankom +2,25 prav tako ostal brez finala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!