Dončićeva odsotnost je razočaranje, a za sodelovanje bodo še priložnosti

Košarka 16. Sep 202317:26 3 komentarji
Simon Rožnik
Simon Rožnik. Foto: Husmir Deljanin

Na Bledu je sobota rezervirana za prav poseben dogodek. Na blejskem jezeru je namreč postavljeno košarkarsko igrišče na vodi. Pogovarjali smo se s Simonom Rožnikom, direktorjem podjetja Extrem, ki se ukvarja s pripravo plavajočih igrišč.

Bled gosti prav poseben košarkarski turnir. Na enem najbolj znanih jezer na svetu mladi košarkarji in košarkarice tekmujejo v konkurenci 3×3. Igrišče je na slovenskem naravnem dragulju postavilo podjetje Extrem.

“Časa za pripravo ni bilo veliko, približno štiri mesece. Zvedeli smo, da bi znamka Jordan rada naredila zgodbo o Luki Dončiću v Sloveniji. Dali smo jim idejo o plavajočem košarkarskem igrišču na blejskem jezeru, nad katero so bili navdušeni. A štiri mesece za tako velik dogodek res ni veliko,” je povedal direktor podjetja Simon Rožnik.

Simon Rožnik
Foto: Husmir Deljanin

V središču dogajanja je bil Luka Dončić, vsaj imensko. “S strani znamke Jordan, ki želi delati zgodbe z Dončićem v Sloveniji, smo dobili povabilo. Prišli smo do ideje o igrišču na vodi, tako pa je prišlo do sodelovanja.”

Kako poteka priprava igrišča na vodi?

Podjetje Extrem je poznano po številnih igriščih na vodi, med drugim so ga postavili tudi za tradicionalni odbojkarski dogodek na Ljubljanici. A Rožnik pravi: “Precej lažje je bilo, kot pa postaviti igrišče za odbojko. Tam moramo igrišče potopiti 15 centimetrov pod vodo. Tu so pod igriščem zračne cevi, ki konstrukcijo držijo na površju. Potrebno je zračunati statiko glede na težo, velikost igrišča, trdnost. Treba pa je zagotoviti tudi dvojno dno, da je odboj žoge pravi.”

Bled Bled
Foto: organizator
Bled Bled
Foto: organizator
Bled Bled
Foto: organizator

“Nisem še govoril z nobenim igralcem o občutku igranja na igrišču. Ob koncu bom na igrišče peljal vse partnerje, res pa še nisem probal igrati,” je dodal.

Ko žoga pade v vodo pa … : “Iz vode jih pobirajo “superji” in čolni. Na srečo jezero nima toka, zato je to delo lažje kot na Ljubljanici. Poleg tega je tam šla v vodo vsaka žoga, tukaj je drugače.”

Na ogled tudi pokal lige NBA

Kaj vse pa se danes dogaja na Bledu? “Poleg košarkarskega igrišča imamo v navijaški coni možnost preizkusa košarkarskih veščin, obiskovalci se lahko slikajo s pokalom lige NBA, kupijo lahko Dončićev dres in njegove košarkarske copate, igrajo priljubljeno računalniško igro … To je pravi družinski dan za ljubitelje košarke,” je dogajanje povzel Rožnik.

O pokalu Larryja O’Briena, ki ga je v pretekli sezoni z Denverjem osvojil tudi slovenski košarkar Vlatko Čančar, je dodal: “Luka Dončić je ogromna blagovna znamka. Šele zdaj sem občutil, kako velik je. Noro. Tudi institucije, kot so liga NBA, Nike, Jordan, 2k, sledijo Luki Dončiću. Ne morem verjeti, da imamo Slovenca, ki je tako znan v tujini.”

Pokal Larry O'Brien Pokal Larry O'Brien
Foto: Husmir Deljanin
Pokal Larry O'Brien Pokal Larry O'Brien
Foto: Husmir Deljanin
Pokal Larry O'Brien Pokal Larry O'Brien
Foto: Husmir Deljanin
Pokal Larry O'Brien Pokal Larry O'Brien
Foto: Husmir Deljanin

Dogodek pa na koncu vseeno brez slovenskega zvezdnika

Rožnik je potrdil, da so Dončića pričakovali na Bledu: “Nismo vedeli, da ga ne bo. Zvedeli smo dva dni nazaj. Seveda smo razočarani. Zanj smo naredili igrišče na najlepšem jezeru v najlepši državi na svetu.”

Dodal pa je, da bo za kaj podobnega še priložnost: “Upam, da nas bo Luka slišal naslednje leto, ko bo Jordan izdal nov čevelj z novo “slovensko” podobo in zgodbo.”

“Zagotovili smo 5000 brezplačnih kart, ki so pošle v dnevu in pol. Danes smo jih dodali še tisoč. Ko se je zvedelo, da Luka ne pride, je bil obisk mogoče malo manjši. Vseeno mislim, da je super. S tem dogodkom lahko dodatno ponesemo v svet tako Bled kot Slovenijo.” – Simon Rožnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje