Bo za Dončićev prvi avto Kitajec res odštel bogastvo?

Košarka 27. Sep 202315:20 1 komentar
FOTO: Profimedia / collectingcars.com Grafika: Aljaž Uršej

Luka Dončić se je odločil prodati svoje šest let staro vozilo, ki ga je kupil po osvojeni zlati kolajni na EuroBasketu 2017. Sportklub se je podal na sled, koga želi vpletena spletna stran z dražbo privabiti in koliko nameravajo iztržiti za porcshe ljubljanskega zvezdnika.

Spletni strani Collectingcars.com je osebno vozilo porsche panamera ponudilo partnersko podjetje GAS Avto.

Zgoraj navedeni britanski portal je vse bolj priljubljena platforma za zbiranje avtomobilov z višjo tržno vrednostjo, česar se direktor podjetja GAS Avto Klemen Grilc dobro zaveda: “Ne merijo na Slovenijo. Dražba je v prvi vrsti namenjena nekemu navijaču Luke Dončića, ki bi bil za avto pripravljen odšteti nekaj več, zgolj na račun predhodnega lastništva.”

Nova panamera do 130 “jurjev”

Pa je imel v mislih Američane, zlasti Teksačane, pri katerih je Luka dobro zapisan? “Zaradi mene je lahko tudi kakšen Kitajec, tam so ‘nori’ na Luko, ali pa od koderkoli iz Evrope,” nam je odvrnil sogovornik.

FOTO: CollectingCars.com

Tržna vrednost osebnega vozila znaša 70.000 evrov, če pa bi ponujal čisto novo panamero, bi njena cena s takšnimi specifikacijami, kot jih avto ima, skočila do 130 tisočakov. “Fizične osebe in avtohiše lahko na dražbi ponudijo svoj avto. Ta spletna stran, ki smo ji ponudili Dončićev porsche, zelo natančno preverja, če je stanje vozila ustrezno in ali je ponudba verodostojna. Povedano drugače – preverijo, da to ni neka ukana in avtomobila denimo sploh ne bi bilo. Na koncu vzamejo nek odstotek od prodajne cene,” je potek dražbe za Sportklub pojasnil Grilc.

Časa imate le še nekaj dni

Za konec je dodal, da bi uspeh projekta predstavljalo že zbranih 100 tisoč evrov. “Trenutno imamo določene ponudbe, a govorimo o zneskih, ki bi jih odšteli tudi navadni ‘smrtniki’. Panamero za 30 tisočakov bi si rad privoščil vsak,” je sklenil direktor ponudnika. Kdo bo dobil denar, pa sogovornik ne ve, saj njegovo podjetje zgolj proda avto zmagovalcu dražbe, za kakšen namen gre zbrana vsota, pa mu ni znano.

FOTO: CollectingCars

Dražba se zaključi v torek, 3. oktobra, izklicna cena vozila je znašla 10 tisoč evrov, kmalu pa se je našel dražitelj, ki je ponudil dobrih 50 tisočakov.

Luka Dončić, ki si je pred dnevi ogledal slovito dirko Nascar, kjer je Tyler Reddick nastopil v vozili v podobah LD 77 (video spodaj), se bo prav danes priključil pripravam Dallas Mavericks. Ko bo stopil pred sedmo silo, se bo beseda prav gotovo vrtela tudi okrog njegovega zdravstvenega stanja. Nova sezona v ligi NBA se sicer za Dallas začenja 25. oktobra.