Čančar in Dragić v pričakovanju tekmecev

Košarka 11. Apr 202311:23 0 komentarjev
Goran Dragić. Foto: Profimedia

Medtem ko si je dvanajsterica klubov neposredno zagotovila preboj v končnico lige NBA, pa bodo zadnja štiri mesta zapolnjena po dodatnih šestih tekmah oziroma dodatnem kvalifikacijskem turnirju "play-in".

V ZDA še naprej močno odmeva incident, ki se je zgodil na klopi Minnesote na tekmi proti New Orleans Pelicans. Francoski reprezentant Rudy Gobert je po izmenjavi sočnih besed s pestjo napadel soigralca Kyla Andersona, se sicer pozneje opravičil, a si vseeno prislužil klubski suspenz.  Francoz bo izpustil kvalifikacijski turnir za preboj v končnico, v katerem se bo njegova Minnesota najprej udarila z LA Lakers.

Tako imenovani “play-in” turnir so v ligi NBA vpeljali v koronski sezoni 2019/20, in sicer v mehurčku v Orlandu, nato pa je postal stalnica. Tako bodo tudi letos klubi, ki so redni del končali med sedmim in desetim mestom, lovili zadnji vlak za končnico. Tekmovalni sistem se ni spremenil, kar pomeni, da se v prvem krogu med seboj pomerita sedmo in osmo mesto. Zmaga vodi v končnico, poraz pa prinaša dodatno tekmo z zmagovalcem obračuna med deveto in deseto ekipo konference.

Luka Dončić je z Dallasom v nenavadnih okoliščinah (zavesten umik dela najbolj kakovostnih igralcev) ostal pod pragom turnirja, Denver in Milwaukee, kjer si košarkarski kruh služita Vlatko Čančar in Goran Dragić, pa sta v končnico vstopila celo kot najboljša kluba vzhodne oziroma zahodne konference. V prvem krogu končnice tako lahko pričakujeta kvalifikanta.

Play-in turnir

11. april

Miami Heat – Atlanta Hawks (1)

Minnesota Timberwolves – LA Lakers  (2)

Zmagovalca napredujeta v končnico

12. april

Toronto Raptors – Chicago Bulls (3)

New Orleans – Oklahoma City (4)

14. april

poraženec 1 – zmagovalec 3 (tekmi v končnici – Milwaukee)

poraženec 2 – zmagovalec 4 (tekmi v končnici – Denver)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!