Cedevita Olimpija o statusu Zorana Dragića

Košarka 28. Sep 202311:15 1 komentar
Zoran Dragić, cedevita olimpija
Zoran Dragić. Foto: Liga ABA/Aleš Fevžer

Športni direktor Cedevita Olimpije Vlado Ilievski je na dnevu odprtih vrat, na katerem je svojim najzvestejšim navijačem, podpornikom in medijem predstavilo ekipo za sezono, spregovoril tudi o Zoranu Dragiću. Kakšen je trenutno njegov status?

Po koncu lanske sezone je klubsko vodstvo po signalu novega trenerja Simoneja Pianigianija namignilo Alenu Omiću kot tudi Zoranu Dragiću, naj si poiščeta nov klub, saj zmaji nanju v prihodnje ne bodo računali več.

Omić je upošteval navodila, medtem ko mlajši od bratov Dragić ostaja pod pogodbo zmajev, a z ekipo ne trenira, niti v tej sezoni za slovenske prvake ne bo nastopal.

Športni direktor Cedevita Olimpije Vlado Ilievski je potrdil, da je ljubljanski klub slovenske reprezentantu dal proste roke, da si poišče nove delodajalce. Kaj je razlog?

Cedevita mu je dala vse na mizo

“Naš proračun je manjši, kot je bil, finančno z njim nismo našli skupnega jezika, poleg tega gremo letos novo pot. Ekipo smo želeli pomladiti s slovenskimi igralci in načrtno ponuditi priložnost Gregorju Glasu, Luki Ščuki in Roku Radoviću, ki igrajo na njegovem položaju. Verjetno bi bilo drugače, če bi si ga trener močno želel, v tem primeru ga bi zadržali, a ga bo lahko pogrešal. Profesionalizem je tak, vrhunski šport je tak. Tudi on to razume, mi smo dali vse na mizo, da bi lahko v prihodnosti skupaj spili kavo. Daleč od tega, da je slab igralec, da je slab človek, toda mi delamo nov projekt. Z novim trenerjem, novimi igralci, z novimi ljudmi v vodstvu,” je status slovenskega reprezentanta komentiral Ilievski.

Vlado Ilievski
Foto: Aleš Fevžer

Zorana Dragića smo pred dnevi videli v družbi brata Gorana, kako skupaj trenirata na Floridi. Zoki vzdržuje kondicijo in formo, medtem ko ima 37-letni Goran kot prost košarkar brez pogodbe jasno namero, da do začetka nove sezone lige NBA podpiše pogodbo z Miami Heat, bržčas zadnjo v karieri.