Luka Dončić se je poklonil Tadeju Pogačarju

Kolesarstvo 27. Maj 202410:54 0 komentarjev
Luka Doncic
Foto: AP Photo/Bruce Kluckhohn via Guliver

Po zmagi Dallasa proti Minnesoti, ki je prednost Teksašanov povišala na 3:0 in jih pripeljala na prag finala, je Luka Dončić spregovoril tudi o Tadeju Pogačarju, ki je v nedeljo osvojil dirko po Italiji.

“Luka, dober dan za slovenski šport. Kdo je večji, vi ali Tadej Pogačar?” je na novinarski konferenci po tretji tekmi serije vprašal neimenovani novinar in tako Luko Dončića kar nekoliko presenetil.

Alfa in omega Dallasa, ki je Minnesoti tokrat nasul 33 točk, vprašanja ni najbolje razumel. Novinar je nato vprašanje zastavil nekoliko drugače in po zmagi Tadeja Pogačarja na dirki po Italiji Luko vprašal, kako bi razložil športne uspehe tako majhne države.

“Res smo majhna država, a je ta polna izjemnih športnikov. Ponosni smo,” je z nasmeškom odvrnil Luka.

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Oba izjemna športnika, ki ju v starosti loči vsega pet mesecev, zadnja leta premikata meje slovenskega športa. Vsak v svoji disciplini sodi v sam vrh najboljših posameznikov na svetu, ta trenutek bi lahko za oba sestavil tudi močan argument, da sta celo številki ena.

Če je zdaj Luka spregovoril o Tadeju, se je sicer tudi Pogačar med pravkar končano dirko po Italiji spomnil na svojega kolega na drugi strani Atlantika. Po deveti etapi je na Instagramu objavil fotografijo, kako s košarkarskim metom vrže bidon, ob tem pa je pripisal: “Ko odrastem, želim biti kot Luka Dončić.”

Ni kaj, oba 25-letna slovenska zvezdnika eden do drugega gojita veliko mero spoštovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!