Zmaga z lepotno napako: Teksašani v velikih skrbeh (VIDEO)

Košarka 27. Maj 20247:41 1 komentar
Foto: AP Photo/Julio Cortez via Guliver

Dallas Mavericks so si tretjo zmago proti Minnesoti izborili kljub poškodbi enega ključnih članov teksaške zasedbe. Sredi druge jo je močno skupil mladi center Dereck Lively, ki se po udarcu ni več vrnil na parket.

Komaj 20-letni novinec se je v letošnji končnici izkazal za enega najpomembnejših členov moštva, ki je na pragu uvrstitve v veliki finale lige NBA. S svojim razponom rok močno vpliva na mete nasprotnikov blizu obroča, prav tako je močan v skoku, z Luko Dončićem pa je v igri pick and rolla razvil odlično kemijo.

Tudi na tretji partiji serije proti Volkovom je začel odlično. V devetih minutah igre je zadel vse tri mete iz igre, pobral tri odbite žoge, podelil dve asistenci in eno blokado. Že zgodaj v drugi četrtini je ob boju pod obročem padel na tla in ga ob tem v zatilje s kolenom silovito zadel Karl-Anthony Towns. Šlo je za nenameren udarec, saj je slednji spremljal odboj žoge nad obročem in tako ni opazil mlajšega nasprotnika.

Dereck Lively je za nekaj časa obležal na tleh, medtem ko so ga soigralci obkrožili na parketu. Sčasoma se je vendarle pobral na noge, a bil vidno pretresen, da je prišel do garderobe, pa je potreboval celo pomoč. Do konca tekme, ki jo je Dallas dobil s 116:107, se ni več vrnil.

V uradnem sporočilu iz kluba, zakaj se Lively ni več vrnil na parket, je bila kot razlog navedena poškodba vratu. Ob močnem udarcu v zatilje se sicer poraja vprašanje, ali niso želeli ubežati uporabi termina pretres možganov. Vsaj sodeč po njegovi dezorientiranosti pred odhodom v garderobo se zdi, da je ni skupil le njegov vrat.

“Dejali so mi, da gre za poškodbo vratu. Bomo videli, kako se bo počutil jutri, a žal so poškodbe sestavni del športa,” je po dvoboju dejal trener Jason Kidd. “Izgubili smo enega člana, zato se moramo potruditi, da zapolnimo praznino, ki jo je pustil za seboj. Prepričan sem, da bo želel igrati. Sicer pa, kot so dejali že meni, je najpomembnejše, da si pri poškodbah vzamemo čas,” je dodal Daniel Gafford, čigar predstave bodo v primeru, da bo Lively izpustil naslednji obračun, še bolj pomembne.

216 centimetrov visoki košarkar, ki je v svoji prvi sezoni med košarkarsko elito, je proti Minnesoti zadel vse 12 metov iz igre. Glede njegove pomembnosti za ekipo pa dovolj zgovorno priča podatek, da je Dallas v minutah, ki jih je Lively preživel v igri v letošnji končnici, nasprotnike nadigral za kar 109 točk!

Dončić, ki je z novo izjemno predstavo Minnesoti nasul 33 točk, je ponovil mantro, ki jo je uporabil že Kidd po poškodbi Maxija Kleberja: “Lively je seveda izjemen igralec in nam je ogromno pomagal, a moramo naprej z mentaliteto, da v igro pride naslednji na vrsti.”

Četrta tekma serije bo znova v Dallasu, v noči na sredo po slovenskem času. Že zdaj je sicer znano, da se bo finale začel 6. junija. Če bi se Mavsi uvrstili vse do sklepne faze končnice, bo imel Lively za vrnitev na voljo polnih 10 dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje