Ena neznanka manj: prihaja Jurica Golemac

Košarka 20. Jun 202414:37 0 komentarjev
Jurica Golemac. Foto: Aleš Fevžer

S še vedno zelo skrivnostnim klubom iz Dubaja se na jadransko košarkarsko sceno vrača tudi nekdanji slovenski reprezentant ter trener Olimpije in Primorske Jurica Golemac.

Dvomov o tem, kdo bo prvi trener kluba Dubai Basket, ni več. Sprva se je govorilo o Svetislavu Pešiću, nato o Aleksandru Đorđeviću. Naposled trener res prihaja iz regije, a bo to hrvaški strokovnjak s slovenskim državljanstvom Jurica Golemac.

V zadnji sezoni je sicer 47-letni Zagrebčan deloval v Hapoel Eliatu, prva samostojna trenerska poglavja pa je spisal v Sloveniji, in sicer pri Šentjurju, koprski Primorski in Cedeviti Olimpiji.

Spomnimo, arabski novinec na evropskem košarkarskem zemljevidu bo v novi sezoni nastopal v ligi ABA. Že v drugem krogu se bo v Stožicah pomeril s Cedevito Olimpijo, še pred tem pa bo v Coca-Cola Areni gostil Crveno zvezdo.

Iskanje trenerja v naši regiji sicer ni presenečenje. V Dubaju, kjer je klub ustanovil Abdulla Al Naboodah, kot predsednik pa ga uradno vodi Salem bin Dasma, so se namreč pri postavljanju košarkarskih temeljev naslonili na balkanski prostor. Športne niti namreč v rokah držita Đorđe Đoković in Dejan Kamenjašević.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!