Ob 19:00 na SK 1: Zvezda začenja proti Žalgirisu

Evroliga 13. Okt 201712:16 > 12:20
Turkish Airlines EuroLeague

Potem ko je sinoči Luka Dončić več kot odlično začel novo sezono Evrolige, bodo nocoj svoj prvi dvoboj odigrali košarkarji Crvene zvezde, ki jih čaka vse prej kot enostavno gostovanje pri Žalgirisu. Ob 21:00 v živo na SK 1.

Žalgiris prvi obračun v Evroligi čaka poln samozavesti, saj je v domačem derbiju odpravil Lietuvos Rytas. Tudi Crvena zvezda v Kanunas prihaja po odlični seriji v ligi ABA, vendar to v primeru rdeče-belih in bojev v jadranski druščini sploh ni veliko presenečenje. Eni in drugi so med sezono prevetrili svoje zasedbe, toda princip igre ostaja enak, tako da lahko vnovič pričakujemo trdo in čvrsto igro na obeh koncih parketa.

Prvi nasprotnik je Žalgiris, ekipa in klub, ki je podoben Crveni zvezdi. V prvi vrsti z velikim številom doma vzgojenih igralcev in v državi, ki ljubi košarko in kjer je košarka šport številka ena. Dobra ekipa, ki igra zelo trdo. Želimo odigrati dobro tekmo,” je pred začetkom nove sezone dejal mladi trener Beograjčanov Dušan Alimpijević, medtem ko je domači strateg Šarunas Jasikevičius dodal: “Crvena zvezda je zamenjala veliko igralcev, toda njihova ideja in stil ostajata enaka. Zelo so agresivni v obrambi. Igramo doma in pričakujemo dobro podporo s tribun.”

Ob dvoboju iz Kaunsa sta nocoj na sporedu še dva obračuna 1. kroga Evrolige. Ob 19:00 na SK 3 spremljajte obračun med Khimkijem in Valencio, na SK 1 pa ob 21:00 sledi še evorligaška klasika med Barcelono in Panathinaikosom.