Hrvaška hvalnica: Slovenci so kandidati za zlato

Košarka 22. Avg 202213:57
Damir Mulaomerović. Foto: Aleš Fevžer

Hrvaški selektor Damir Mulaomerović in eden od nosilcev igre Ivica Zubac sta ob nedavnem gostovanju v Celju Slovencem pripisala vlogo favorita na bližajočem se evropskem prvenstvu.

Hrvaška je še drugič v tem poletju klonila proti navdahnjeni Sloveniji. Tokrat je bila v tekmi s precej manjšim tekmovalnim in čustvenim nabojem resda precej trši oreh (94:88). A velja dodati, da so gostje nastopili v precej močnejši zasedbi, gostitelji pa so v zadnji četrtini s fronte umaknili del udarnih topov.

“Ne glede na vse, kar se je dogajalo, je dejstvo, da je Slovenija favorit EuroBasketa, zato je za našo reprezentanco koristno soočenje s takšno ekipo,” je ob tem dejal  selektor Damir Mulaomerović, ki je po tekmi izpostavil predvsem napadalno inspiracijo Gorana Dragića.

Še bolj zgovoren je bil Ivica Zubac, ki sicer pričakuje enega najmočnejših EuroBasketov v zgodovini. “Vsaka ekipa, ki ima na čelu Dragića in Dončića, bi bila favorit. Poleg tega ima slovenska reprezentanca kakovostno pokrite vse igralne položaje. Spregledati ne gre niti dejstva, da gre za košarkarje, ki se poznajo že vrsto let. Vsak posameznik se zaveda svoje vloge,” je dejal član LA Clippers.

Hrvati so sicer po junijskem porazu v Stožicah močno prevetrili svoje vrste. Reprezentanco so okrepili Dario Šarić, Krunoslav Simon, Jaleen Smith in Karlo Matković, zato velja biti v skupini z Grčijo, Estonijo, Ukrajino, Veliko Britanijo in Italijo pozoren na Mulaomerovićevo četo. Slednjo še pred tem čakata prvi tekmi (pred)kvalifikacij za EuroBasket 2025 proti Poljski in Švici.

Komentari

Vaš komentar