Hrvaško prevzema Josip Sesar

Košarka 13. Apr 202315:27
Josip Sesar. Foto: ABA

Trener zagrebške Cibone in nekdanji reprezentant Josip Sesar je postal selektor hrvaške košarkarske reprezentance, s katero se bo podal v boj za nastop na olimpijskih igrah.

Legendarni Aco Petrović je kot športni direktor hrvaške košarkarske zveze v zadnjem obdobju opravljal tudi vlogo vršilca dolžnosti članskega selektorja, vse z željo, da do poletja poišče trajno rešitev. Našel jo je kar v Zagrebu. Taktirko namreč prevzema trener Cibone Josip Sesar, ki je prejel tudi uradno zeleno luč krovne organizacije.

Med kandidati za selektorja je bil sicer tudi donedavni trener ljubljanske Olimpije Jurica Golemac, poleg njega pa še belgijski selektor Dario Gjergja.

Sesar je po Damirju Mulaomeroviću naslednji nekdanji reprezentant v selektorski vlogi. Kot trener je 45-letni Mostarčan sicer vodil Zrinjevac, Gorico in Cibono, v reprezentanci pa je bil pomočnik. Njegov prvi izziv bo preboj v redni del kvalifikacij za EuroBasket 2025, obenem pa Hrvate poleti čakajo tudi olimpijske predkvalifikacije. V okviru priprav naj bi se pomerili tudi Slovenijo, a na uradno potrditev prijateljske tekme še čakamo.