V ozadju Jonasa Vingegaarda še bolj ambiciozna žena

Kolesarstvo 14. Avg 202311:37 1 komentar
Foto: Profimedia

Jonas Vingegaard se je letos veselil druge zaporedne zmage na Dirki po Franciji, potem ko je bil znova močnejši od slovenskega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja. Kako visoko segajo cilji Danca, je razkrila njegova žena Trine Marie Hansen, ki si želi, da bi v enem letu odpeljal vse tri največje dirke.

“Težko je biti poročen z enim najboljših kolesarjev na planetu,” je v pogovoru za danski portal B.T. razkrila Trine Marie Hansen, žena Jonasa Vingegaarda, ki je brez svojega moža zaradi službenih obveznosti približno 150 dni na leto.

A za razliko od večine boljših polovic, ki bi svojo ljubljeno osebo raje imele ob sebi več časa, je 35-letna Trine Marie izrazila prav posebne sanje. Goreče namreč navija, da bi Jonas poskušal v enem letu odpeljati vse tri največje dirke v koledarju. Torej Giro, Tour in Vuelto.

“Mislim, da bi moral zdaj izkoristiti svojo raven. Že na začetku njegove poklicne kariere sem mu govorila, naj da vse od sebe, sicer se ne splača. In temu se bova v prihodnjih letih povsem prilagodila,” je povedala za danski medij.

Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Vse tri dobila sedmerica, nihče vseh v istem letu

To sezono bo 26-letni Danec sploh prvič v karieri nastopil na dveh grand tourih, potem ko je po zmagi na Dirki po Franciji presenetljivo oznanil, da bo del ekipe Jumbo-Visma na letošnji Dirki po Španiji, kjer bo nastopal tudi Primož Roglič.

Slovenec je sicer Vuelto dobil že trikrat, medtem ko je Danec nastopil zgolj leta 2020 in v skupni razvrstitvi zaključil na 46. mestu, kar eno uro in 46 minut za slovenskim zmagovalcem. Na Dirki po Italiji Vingegaard še ni nastopil. Tudi slednjo je Roglič že dobil, po velikem preobratu se je z rožnato majico v Rim pripeljal letos.

V vsej zgodovini je na vseh treh velikih tritedenskih dirkah slavilo le sedem kolesarjev, a še nobenemu ni uspelo zmagati na vseh treh v isti sezoni. Vingegaardova žena verjame, da je prav on sposoben tega koraka, še poroča B.T.

Med sedmerico z zmagami na Touru, Giru in Vueltu so Eddie Mercx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault, Felice Gimondi, Alberto Contador, Vincenzo Nibali in Chris Froome.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje