Jason Kidd brez pravega odgovora o slovenskem zvezdniku

Košarka 16. Jan 20249:47 0 komentarjev
Luka Dončić in Jason Kidd. Foto: Profimedia

Vesel zmage, ki je Dallas vrnila v virtualni krog neposrednih potnikov v končnico, je trener Jason Kidd le nemočno zavzdihnil ob vprašanju, kdaj bi se lahko pod koše vrnil Luka Dončić.

Tim Hardaway in Kyrie Irving sta skupaj dosegla kar 83 točk. Dvomestno število točk je ob tem dosegel le še Josh Green, Dereck Lively pa je dodal ducat skokov. Bilo je dovolj, da se je v ponedeljek zvečer Dallas New Orleansu (125:120) oddolžil za nedeljski poraz.

Zmaga je imela posebno težo, saj je Dallas znova zaigral v zdesetkani postavi. Zaradi različnih zdravstvenih težav so tokrat manjkali Dante Exum, Derrick Jones in Luka Dončić. Slednji je izpustil že sedmo tekmo v sezoni, četrto v januarju in predvsem tretjo zaporedno. Ljubljančana po stalnih težavah s stegensko mišico zdaj ovira otečen gleženj. Bi se pod koše lahko vrnil v noči na četrtek, ko se bo Dallas pomeril z LA Lakers? “Nimam pojma,” je ob tem vprašanju zavzdihnil trener teksaške zasedbe Jason Kidd. “Upam le, da bo kalifornijsko sonce blagodejno vplivalo na vse. Želim si, da bi s ena gostovanje odpravili v polni zasedbi,” dodaja ameriški trener.

Ob Dončićevih težavah glavno breme nosi Kyrie Irving, ki je bil na zadnjih šestih tekmah prvi strelec Dallasa. Njegovo strelsko povprečje je v tem obdobju znašalo dobrih 35 točk.

Dallas Mavericks so po polovici rednega dela z razmerjem 24 zmag – 17 porazov trenutno na šestem mestu letvice zahodne konference, kjer ogrožajo Sacramento in LA Clippers, a imajo po drugi strani za seboj četico nevarnih zasledovalcev, kar namiguje na oster boj za končnico v drugi polovici tekmovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!