Jordan Morgan se že vidi v Dončićevi družbi

Košarka 24. Jul 202314:27 2 komentarja
Jordan Morgan
Jordan Morgan Foto: Aleš Fevžer

Potem ko je slovenske barve branil na šestih tekmah kvalifikacij za EP in SP, si zdaj Američan Jordan Morgan obeta tudi prvo pravo priložnost na velikem reprezentančnem tekmovanju.

Na govorice o tem, da Mike Tobey po olimpijskih igrah in EuroBasketu 2022 letos poleti ne bo oblekel slovenskega dresa, v vodstvu reprezentance odgovarjajo z datumom – 7. avgust. Takrat naj bi se namreč reprezentančnim pripravam priključil 28-letni Američan, ki bo v novi sezoni igral za Crveno zvezdo. A v izbrani vrsti ga za mesto naturaliziranega košarkarja tokrat čaka konkurenca. Jordan Morgan se je zglasil že na prvem treningu. Še več, v Ljubljano je pripotoval že dva tedna pred reprezentančnim zborom. Opravil je niz treningov z delom strokovnega štaba in kondicijskim trenerjem.

“Želel sem se dobro pripraviti,” skromno odgovarja Morgan, ki ob nedeljskem druženju s sedmo silo ni želel prav veliko razpredati o boju za mesto v reprezentanci. Dejal je, da je o tem že pred časom govoril s selektorjem Aleksandrom Sekulićem, a podrobnosti sestanka ni razkril. “Iz dneva v dan. Prišel sem. Delam. Na koncu bo odločil selektor. Na srečo nisem tisti, ki bo moral izbrati. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Lahko pa povem, da bi se na treningih in tekmah boril vsakem primeru. Ne glede na to, kdo bi bil tukaj. Sem pač tekmovalen tip košarkarja,” pravi 203 cm visoki krilni center iz Illinoisa.

Ko mu omenimo možnost igranja na svetovnem prvenstvu, kot iz topa izstreli, da bi bila to neizmerna čast, pomembnost lastnega prispevka pa podkrepi z razmišljanje o tem, kako bi v igri sodeloval z Luko Dončićem. “Luka več kot očitno spada med najboljše na svetu. V karieri sem se vedno odlično znašel, ko sem igral z vrhunskimi organizatorji igre. Tako je bilo že na univerzitetni ravni. Dobro sem se povezal z Dariusom Morrisom, Treyem Burkom in Derrickom Waltonom. In še bi lahko našteval. Tudi pozneje je bilo podobno. Sem košarkar, ki se dobro znajde v ‘pick and roll’ igri. Ko imam za to dobrega organizatorja, je to učinkovito. Veselim se tega,” poudarja Morgan.

Dončićevo družbo bo dočakal v petek, ko se bo izbrani vrsti priključil tudi Vlatko Čančar. Glavnina reprezentančnih nabornikov pa je medtem že vstopila v drugi teden priprav. “Prvi teden je bil zelo naporen. Telo čuti posledice kondicijske vadbe. A vsi se zavedamo, da smo takšen sklop treningov potrebovali. Vendarle se pripravljamo na svetovno prvenstvo. Vsi smo zelo osredotočeni,” reprezentančni utrip povzema prvi center reprezentance, ki se bo v torek ob 20.30 na pripravljalni tekmi s Kitajsko v Celju (prenos na SK) prvič to poletje predstavil tudi slovenskemu občinstvu.

Jordan Morgan
Foto: Aleš Fevžer

Za razliko od rojakov Tobeyja in Anthonyja Randolpha je v Sloveniji igral tudi na klubski ravni. Pred leti je bil član Olimpije. Pravi, da letos ni dočakal klica iz ljubljanskega kluba. Zato pa je poleti že sklenil dogovor z Zaragozo. A sledilo je vabilo Aleksandra Sekulića. Tokrat v vlogi trenerja Lokomotiv Kuban. “Pred leti sem igral za Unics. Vesel sem, da se vračam v ligo VTB. Priznam, da je položaj zdaj malce drugačen, saj je Rusija bolj zaprta. A po pogovorih s trenerjem  in številni  igralci sem ocenil, da se z družno lahko vrnemo,” pred novo rusko avanturo razmišlja Jordan Morgan, sicer v pretekli sezoni član turškega prvoligaša Konyaspor

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje