Karlo Matković na ljubljanskih izhodnih vratih

Košarka 18. Jan 20249:16 0 komentarjev
Karlo Matković. Foto: Aleš Fevžer

Hrvaški reprezentančni center Karlo Matković utegne še pred koncem sezone zapustiti vrste Cedevite Olimpije in se preseliti v ligo NBA, kjer ga je že leta 2022 "rezerviral" New Orleans.

Okroglih dvajset zaporednih porazov v EuroCupu Cedeviti Olimpiji kot dolgoletnemu stalnemu udeležencu evropskih klubskih tekmovanj, tako po ljubljanski kot tudi po zagrebški strani združenega kluba, nikakor ne more biti v čast. Ob porazni klubski evropski sezoni pa je na individualni ravni vidno odskočil vsaj 22-letni v BiH rojeni hrvaški reprezentančni center Karlo Matković. Njegov igralski napredek ni ostal opažen niti v ZDA, kjer si je pravice zanj že na naboru leta 2022 rezerviral New Orleans.

Vrata lige NBA naj bi bila Matkoviću odprta vsako poletje. Kot je ta teden prvi poročal časnik Dnevnik, pa bi se lahko pelikanom v Louisiani nekoliko presenetljivo pridružil že v kratkem, torej ta ali prihodni mesec. V Stožicah so nam potrdili pogovore s košarkarjevim zastopnikom in ameriškim klubom, ob morebitnem prestopu pa bi Ljubljančanom pripadla tudi odškodnina. Podrobnosti niso znane, kot tudi ne faza pogovorov.

Matković po lanskoletnih nihanjih in številnih zdravstvenih težavah v novi sezoni deluje veliko bolj samozavestno in odločno. Nekdanji košarkar zagrebške Cedevite ter srbskih klubov OKK Beograd in Mega je blestel tudi ob sredinem porazu Olimpije proti beneški Umani Reyer, ko je v dobrih 30 minutah dosegel 23 točk in ujel 6 odbitih žog. S tem je svoje povprečje v EuroCupu dvignil na 14,5 točke, 6,5 skoka in 2 blokadi na tekmo. S podobnimi številkami se lahko pohvali tudi v ligi ABA (15,3 točke, 5,9 skoka, 2,9 blokade).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!