Klemen Prepelič še pred koncem SP do novega kluba?

Klemen Prepelič. Foto: Profimedia

Zaradi obnovljene poškodbe stegenske mišice je ob porazu proti Litvi (100:84) preventivno igral le sedem minut. Ob tem je tekme za razvrstitev od petega do osmega mesta označil za povsem nesmiselne, namignil pa je, da bi lahko že v kratkem naznanil ime novega delodajalca.

Luka Dončić, ki je tekmo z Litvo manj kot 24 ur po porazu proti Kanadi odprl izjemno zagnano, tokrat s svojo energijo ni okužil soigralcev. Več kot očitno je bilo, da glavnina reprezentance ni na pravi tekmovalni ravni za kosanje z reprezentanco iz dežele košarke, ki je imela za nameček še dan več za celjenje četrtfinalnih ran in pripravo na tekmo.

“Igrati tekmo, ki absolutno nič ne prinaša, je 20 ur po porazu z vidika motivacije zelo težko. Tekmo pa je treba odigrat, ob tem paziti, da se nihče ne poškoduje, in poskrbeti za dobro sliko. Mi tega, na žalost, nismo pokazali. Ne bom dejal, da so bili Litovci bolj motivirani. Zagotovo pa so imeli več moči,” je dejal Prepelič.

Po porazu s Kanado dolgo ni mogel zatisniti očesa. “V svoji karieri imam že kar nekaj takšnih porazov. Nismo se naspali. Smo pa imeli prosto jutro. Izkoristili smo ga na različne načine. Je pa težko igrati tako nesmiselne tekme. A treba jih je odigrati. Druge ni,” pravi 30-letni Bistričan, ki je zaradi bolečin v nogi vprašljiv za sobotno tekmo z Latvijo (10.45 po slovenskem času). Podobno velja za Jako Blažiča, ki se tokrat ni preoblekel v športno opravo.

Ob iztekajočem se svetovnem prvenstvu pa košarkarjem misli počasi že bežijo proti klubski sezoni. Tudi Prepeliču, čeprav po slovesu od Valencie še ne ve povsem natančno, kje bo igral. Sprva je bil celo v kombinaciji za Panathinaikos, kot potencialni delodajalec se je omenjal Lokomotiv Kuban, kjer deluje Aleksander Sekulič. A ob njegovem imenu še vedno piše – brez kluba.

“Nekaj se dogaja. Obstaja zanimanje. Potekajo pogovori. Zna se zgoditi, da bom ime kluba lahko povedal že čez nekaj ur. Morda čez nekaj dni. Dokler ne podpišem pogodbe, vsega skupaj ne morem komentirati,” je pogovor za Sportklub zaključil Prepelič, ki si je na Okinavi in v Manili zanesljivo malce dvignil ceno, saj je postregel z več zelo kakovostnimi predstavami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje