Konec sage o prestopu, oglasil se je Mirotić

Košarka 22. Jul 202316:00 0 komentarjev
Nikola Mirotić
Foto: Profimedia

Črnogorski košarkar Nikola Mirotić se je na Instagramu oglasil o ugibanjih o nadaljevanju njegove kariere. V svojem nagovoru je poudaril, da je hvaležen Partizanu za izkazano zanimanje, a da si bo službo poiskal v katerem od evropskih klubov izven Srbije.

“Spoštovani, vse svoje življenje sem posvetil iskanju resnice in pravičnega odnosa do vseh. To je trnova pot, ki zahteva predanost, tako kot sem velik del svojega življenja posvetil košarki, da bi bil v njej dober in vedno igral kot del ekipe. Res je košarka postala del mojega življenja, vendar kot igra, kot želja po nenehnem napredovanju in premagovanju samega sebe. Tako ena stvar vpliva na drugo, na razvoj košarke kot igre ter na razvoj in rast moje osebnosti. Tako želim nadaljevati. Želim igrati košarko in se veseliti ob igranju. Želim si, da to veselje deli tudi moja družina,” je uvodoma zapisal Mirotić.

Črnogorec naj bi bil nova okrepitev Partizana, je prejšnji teden kot bomba udarila novica v Beogradu. Sodeč po pisanju srbskih medijev naj bi podpisal za dve leti, a je drugo leto opcijsko oz. stvar dogovora. Toda sedaj je celotna zadeva padla v vodo, in čeprav je 32-letnik sedaj tudi uradno prost igralec, je sedaj jasno, da kariere ne bo nadaljeval v Srbiji.

“V javnost pa že tedne prihajajo različne informacije o meni in o nadaljevanju moje kariere. Proti moji volji in želji ter brez moje vednosti in vsekakor daleč od resnice se objavljajo naključno napisana besedila. Nekatere so bile domišljija in samovoljni sklepi posameznikov in medijev, vse to pa je povzročilo veliko pozornosti, ki je z družino nismo želeli. Ker so nekatere informacije o nadaljnjem nadaljevanju moje kariere v KK ‘Partizan’ prišle v javnost, so se začele grožnje in žalitve, ki so me zelo presenetile in prizadele, saj nočem biti oseba, ki bo ljudi delila po kakršni koli podlagi, kaj šele po barvah kluba. Odločil sem se, da ne bom del takšnega vzdušja in da ne želim izpostavljati sebe ali svoje družine nadaljnjim nevšečnostim,” je nadaljeval Mirotić.

“Če sem iskren, moram omeniti, da iz tabora KK ‘Crvena zvezda’ ni prišla niti ena grožnja in da imam z njimi vedno dobro komunikacijo in polno spoštovanja. Prav tako želim poudariti, da moja želja po igranju za ekipo v Srbiji ni bila pogojena s finančnimi ponudbami ali barvami katerega koli kluba, saj sem želel igrati v državi, ki jo imam rad, a stvari enostavno niso šle v to smer. Rad bi se zahvalil KK ‘Partizan’ za zaupanje in željo, da bi bil del njihove ekipe, vendar sem se vseeno odločil, da je zame in za mojo družino najbolje, da kariero nadaljujem v eni od evropskih ekip izven Srbije,” je sklenil MVP evrolige v letu 2022.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!