Kdo je nesrečni kolesar, zaradi katerega je Mohorič točil solze?

Kolesarstvo 22. Jul 202310:13 2 komentarja
Foto: Profimedia

Velika zmaga Mateja Mohoriča na 19. etapi dirke po Franciji odmeva v kolesarskem svetu. Ne le zaradi dramatičnih, zadnjih metrov v katerih je slovenski as ugnal tudi specialista za tovrstne zaključke Kasperja Asgreena, ampak tudi zaradi čustvenih trenutkov po koncu dirke, ko je član Bahraina zmago slavil v solzah. Razlog za to je bila nedavna smrt njegovega ekipnega kolege Gina Mädra.

“Skoraj se počutim kot izdajalec, ker sem danes premagal toliko boljše kolesarje. Na koncu sem samo vrgel kolo pred sebe in dal vse v božje roke. Očitno je Gino iz nebes želel, da jaz danes zmagam,” je po veliki zmagi za kamere nacionalne televizije razmišljal slovenski junak Matej Mohorič.

Za članom Bahraina je izjemno čustven dan. Takoj po tekmi je iskreno razmišljal o tem, kako krut šport je lahko kolesarstvo, solze pa so njegova lica oblile predvsem zaradi spomina na Gina Mädra. 

View this post on Instagram

A post shared by Fette (@fe.tte)

“Hvala za vsa lepa sporočila. Šport je igra čustev. Vsi smo vzorniki svojih otrok in vsi moramo sanjati. Hkrati pa trdo delati, da se te sanje nekega dne uresničijo,” je danes zjutraj na družbenih omrežjih zapisal Mohorič.

Žrtev tragedije v Švici

Gino Mäder je sredi junija usodno padel na dirki po Švici, ob spustu s prelaza Albula proti La Puntu je ob visoki hitrosti zgrmel s ceste in nezavesten obležal v vodi. Hiter helikopterski prevoz in oživljanje nista pomagala, naslednji dan je star 26 let umrl v bolnišnici.

Dirka po Švici je bila nemudoma prekinjena, naslednji dan so kolesarji odpeljali zgolj 20 kilometrski krog v spomin na nesrečnega Švicarja. Preminulega so počastili tudi pred kraljevsko etapo dirke po Sloveniji, na letošnjem Touru pa je zmago v 10. etapi zelo čustveno doživljal še en kolesar Bahraina Pello Bilbao.

Gino Mäder
Foto: profimedia

Mäder je sicer dres Bahraina nosil od leta 2021, istega leta je osvojil tudi etapo na dirki po Italiji, kar je krona njegove žal prekratke kariere.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje