Kyrie Irving z izjemnim sporočilom Luki Dončiću

Košarka 13. Jun 202421:36 0 komentarjev
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Dallas Mavericks so se v finalu lige NBA znašli v veliki godlji. Čeprav v seriji proti Bostonu zaostajajo že z 0:3, puške v koruzo ne mečejo. Karkoli drugega niti ne bi pričakovali, a zgodovina je z vsemi 100 odstotki na strani Keltov. Luka Dončić je bil po tretjem porazu deležen številnih kritik, a mu je v bran s poglobljenim odgovorom stopil Kyrie Irving.

Luka Dončić je bil na zadnjih tekmah znova preveč obremenjen s sodniki. Čustva so v finalu seveda izražena na deseto potenco, ob porazih proti Bostonu, ki mu počasi, a zanesljivo iz rok trgajo sanje o šampionskem prstanu, pa so mu znova odvzele igranje z nasmeškom, ki ga sicer krasi že vso kariero. Podobno je bilo na dvobojih proti Oklahomi, ko je proti koncu serije polfinala zahodne konference dejal, da mora znova igrati z veseljem.

“Na neki točki sem, da,” je po tretjem porazu finalne serije priznal, da je res znova izgubil ta nasmešek: “Res bi rad zmagal in to včasih ne pokažem na pravi način. To moram početi bolje. Pogovarjali smo se, kako smo se zabavali, ko smo se v zadnji četrtini vrnili po zaostanku 20 točk. Takrat smo se zabavali. Igrali smo obrambo, tekli, igrali s tempom in metali v pravem trenutku.”

Vero, da se lahko poberejo, mu daje nenaden dvig forme v rednem delu sezone. “Že med rednim delom sezone, ko smo izgubili pet ali šest tekem v nizu, smo se pobrali in nato pred končnico dobili 17 tekem ob le dveh porazih. To je bila točka, ko smo se povezali, kemija je dosegla vrh. Moramo verjeti. Vemo, da zmoremo. Do konca bomo verjeli.”

Foto: Profimedia

Kyrie Irving v bran Luki Dončiću

Zgodovina je sicer povsem na strani Bostona. To je namreč že 157. serija v zgodovini lige NBA, ki je v sistemu štirih dobljenih tekem eni ekipi prinesla prednost z rezultatom 3-0. Še nobeni ekipi v zgodovini ni uspel preobrat.

“Vemo, da lahko to naredimo, da imamo potencial, a moramo popraviti nekaj detajlov. Verjamemo, čeprav se to še ni zgodilo,” je znova poudaril Dončić, po katerem je po tretji tekmi padalo s strani številnih prepoznavnih ameriških medijskih obrazov.

Slovencu je v bran stopil Kyrie Irving, ki je novinarju na novinarski konferenci ponudil dolg in premišljen odgovor: “Imamo številne igralce, ki so prvič na tem odru. Na meni je, da jim stojim ob strani. V mojem prvem finalu sem izgubil. Leta 2016 pa sem odigral eno najtežjih serij v zgodovini košarke. Vera, da lahko zmagaš, ne sme nikoli umreti. Moje sporočilo njemu je, da v temu ni sam, da se bori po najboljših močeh in to kljub vsem poškodbam. Ni vse na njem. Danes je tudi drugače, ko se znajdeš pod mikroskopom. Družbena omrežja ti s sociopatskim obnašanjem polnijo glavo z drugimi mnenji. Vsaka takšna stvar, ki ji nameniš pozornost, jemlje osredotočenje od cilja, ki ga želiš doseči. Nihče ni sploh pričakoval, da bomo tukaj. Dosegli smo več, kot naj bi bili sposobni. Na treh tekmah nismo bili prav konkurenčni, a prejemamo nove izkušnje in moramo biti hvaležni priložnosti, da lahko na naslednji tekmi vendarle podaljšamo to serijo. Zdaj gre tudi za ponos.”

Finalna serija se bo sicer nadaljevala v noči na soboto, ko bi Boston že lahko postal prvak in tako na vrhu večne lestvice znova prehitel Jezernike, s katerimi so trenutni izenačeni pri 17 naslovih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!