‘Baby boom’ v Dallasu: ne le Dončić

Košarka 3. Dec 20230:36 0 komentarjev
Dante Exum in Luka Dončić: v reprezentanci tekmeca, v klubu soigralca, zdaj oba tudi novopečena očeta. Foto: Profimedia

Medtem ko se je Luka Dončić po rojstvu hčerke Gabriele vrnil na košarkarsko delovno mesto, pa se je naraščaja razveselil tudi njegov klubski soigralec Dante Exum.

Luka Dončić in Anamaria Goltes sta, potem ko sta ponosno naznanila rojstvo hčerke Gabriele, prejemala čestitke z vseh koncev sveta. Veseli dogodek je bil tudi razlog, da je slovenski zvezdnik izpustil prvo tekmo v sezoni. Hitro se je vrnil v zasedbo Dallasa. V slednji pa manjka avstralski reprezentant Dante Exum. V klubskem poročilu je pod opombami tudi  v njegovem primeru pisalo ”osebni razlogi”. Dan za Dončićem je tudi 28-letni Avstralec naznanil rojstvo hčerke. ”Daria Lior Exum. Moja luč,” je zapisal še drugi košarkar Dallasa, ki je ta teden postal oče.

Za razliko od Dončića, ki veselega pričakovanja ni javno delil, pa je soigralčeva zgodba precej drugačna. Ko je namreč junija Exum, tedaj še kot član beograjskega Partizana, zmagoslavno zaključil sezono v regionalni ligi ABA, mu je partnerka Jessica Corey kar sredi parketa izročila ovojnico, v kateri je bil ob ultrazvočni sliki zapisan spol otroka.

View this post on Instagram

A post shared by Danté Exum (@daanteee)

Dobrih pet mesecev pozneje sta pozdravila rojstvo prvorojenke, deloma tudi s težkim srcem. Medtem ko se z Luko v ZDA veseli tudi oče Saša Dončić, pa je avstralska zgodba bolj tragična. Vsega nekaj dni po koncu sezone, ko je Exum iz Partizana že prestopil v Dallas, je namreč v 61. letu starosti zaradi težav s pljuči umrl Dantejev oče Cecil Exum, sicer nekdaj tudi sam uspešen košarkar. Na univerzitetni ravni je igral za ekipo North Carolina, kjer je bil njegov soigralec tudi Michael Jordan. Leta 1982 sta bila prvaka lige NCAA. Čeprav ga je na naboru lige NBA izbral Denver, pa nato nikoli ni zaigral v ligi NBA. Preselil se je v Avstralijo, kjer si je ustvaril družino in se po končani igralski karieri ukvarjal tudi s trenerstvom. Letos je bil razpet med ZDA in Srbijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!