Bo Miami kmalu zapustil tudi Dragićev najboljši prijatelj?

Košarka 29. Maj 202410:14 0 komentarjev
Embiid Butler
Foto: Profimedia

Košarkarji Philadelphia 76ers so izpadli že po prvem krogu letošnje končnice lige NBA. Prestopni rok se še ni niti začel, že pa so glasne govorice o morebitni zveneči okrepitvi.

Philadelphia je namreč zainteresirana za vrnitev Jimmyja Butlerja. Zvezdnik Miamija je za Philly že igral v sezoni 2018/19, nato pa ekipo zapustil in se preselil na Florido.

Takrat je bilo veliko govora o tem, da Philadelphia ni želela ponuditi Butlerju nove pogodbe, zahteval naj bi preveliko plačo. Odločili so se raje, da obdržijo Tobiasa Harrisa.

Butler je jasno nakazal, kaj si o tem misli. V končnici lige NBA leta 2022 je Miami v drugem krogu izločil Philadelphio s 4:2 v zmagah, Butler pa je po napredovanju v tunelu ponavljal: “Tobias Harris namesto mene?!”

Embiid Butler
Foto: Profimedia

Prvi zvezdnik 76ers Joel Embiid je že nekajkrat poudaril, da bi znova rad igral z Butlerjem, tudi Jimmy je še vedno v dobrih odnosih z novim ameriškim reprezentantom.

Butlerja sicer pogodba z Miamijem veže še do konca naslednje sezone, za sezono 2025/26 pa ima možnost enoletnega podaljšanja sodelovanja z Vročico. Butler, ki bo letos dopolnil 35 let, si želi še ene maksimalne pogodbe. Če mu je Miami ne bo ponudil, se lahko zgodi, da ga v menjavi pošlje v katero drugo ekipo. Morda prav Philadelphio.

Ta sicer v prestopnem roku “napada” Paula Georgea, ki je glavna poletna tarča številnih ekip.

Jimmy Butler je v Miamiju od poletja 2019, prav posebno vez pa je ustvaril tudi z Goranom Dragićem. Skupaj sta leta 2020 Heat popeljala v finale, kjer so bili boljši košarkarji LA Lakers s 4:2 v zmagah. Butler je Dragića izjemno spoštoval zaradi njegove nepopustljivosti in borbene igre. Ne nazadnje se je proglasil celo za Slovenca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!