Bomo v tekmovanju trojk lahko spremljali tudi Slovenca?

Košarka 6. Feb 202418:17 0 komentarjev
Damian Lillard
Damian Lillard bo branil lansko zmago. Foto: Profimedia

Znana je sedmerica košarkarjev, ki bo na vikendu vseh zvezd lige NBA nastopila na tekmovanju v metanju trojk. Bi si povabilo zaslužil tudi Dončić?

Donovan Mitchell, Jalen Brunson, Malik Beasley, Damian Lillard, Tyrese Haliburton, Lauri Markkanen in Tyrese Maxey so imena, ki se bodo preizkusila na tekmovanju v metanju trojk. Odprto je še eno mesto, kdo ga bo dobil?

Med glavnimi kandidati je zagotovo Grayson Allen, ki v letošnji sezoni vodi po uspešnosti metov za tri točke (49-odstotno). V dresu Phoenixa blesti, kot četrta opcija Sonc dosega po 13 točk na tekmo.

Dvakratni zmagovalec v metanju trojk Steph Curry, ki je v letošnji sezoni zadel največ metov izza črta, kar 213, ne bo nastopil v klasičnem tekmovanju, pač pa se bo v bitki “ena na ena” pomeril s Sabrino Ionescu. Članica New Yorka v ligi WNBA je zablestela na lanskem tekmovanju na ženski tekmi zvezd, kjer je navdušila z rekordnimi 37 točkami.

Steph Curry
Foto: Profimedia

Takoj za najboljšim ostrostrelcem v zgodovini lige NBA je po številu zadetih trojk v letošnji sezoni Luka Dončić. Natančen je bil 163-krat, ob 38-odstotni uspešnosti zadeva po 4 trojke na tekmo. 24-letnik bo v Indiani, saj bo nastopil na All Star tekmi, se lahko zgodi, da bo postal prvi Slovenec v tekmovanju v metanju trojk?

“Zabijanje” bo spet zvezdniško

Ljubitelje lige NBA in All Star vikenda je zagotovo navdušila novica, da bi se kaj lahko v tekmovanju v zabijanju pomeril zvezdnik Bostona Jaylen Brown.

Jaylen Brown
Foto: Profimedia

Zadnji zvezdnik, ki je na zvezdniško soboto pokazal svoje spretnosti, je bil Victor Oladipo, ki je leta 2018 nastopil tako na tekmi vseh zvezd kot na tekmovanju v zabijanju. Brown bi tako lahko “trivialnemu” tekmovanju vrnil nekaj blišča, ki ga je krasil pred leti.

Udeležbo je potrdil tudi Mac McClung, aktualni zmagovalec. 188 centimetrov visoki član razvojne ekipe Orlanda je lani ugnal Treya Murphyja, Jericha Simsa in Kenyona Martina Jr. Njegova konkurenca bo letos veliko bolj zvezdniška.

Tudi novinec Miamija Jaime Jacquez Jr. bo zabijal v Indiani. Tako kot pri metu trojk je tudi v tekmovanju v zabijanju odprto še eno mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!