Boston odpovedal na odločilni tekmi, Miami v velikem finalu (VIDEO)

Košarka 30. Maj 20236:52 0 komentarjev
NBA: Playoffs-Miami Heat at Boston Celtics
Foto: Profimedia

V TD Gardnu v Bostonu je bilo vse nared, da Kelti postanejo prva ekipa, ki bi nadoknadila zaostanek 0:3, a domači košarkarji so na odločilni sedmi tekmi konferenčnega finala povsem odpovedali, Miami Heat pa se je po zmagi 103:84 v finalu pridružil Denverju.

Kelti so konfrenčni finale začeli katastrofonalno. Vročica je dobila prve tri dvoboje in vse je kazalo na to, da bo sledila metla, ko se je Boston vednarle prebudil in začel nizati zmage. Serijo je celo poravnal na 3:3, a odločilni tekmi niso bili pravi, s srečanjem z zgodovino pa ni bilo nič. V Ligi NBA še vedno nikoli ni nihče nadoknadil zaostanka z 0:3.

Boston je v TD Gradnu vodil le v prvih sekundah tekme, ko je povedli s 5:0 in 9:4, nato pa so Jimmy Butler in druščina igrali sami in že po prvi četrtini vodili za sedem (22:15). V nadaljevanju se je prednost le še povečala in vprašanja o o tem, ko se bo v finalu lige NBA pridružil Denverju, ni bilo.

“Kot ekipa smo se pogovarjali o tem, da gremo v Boston in dobimo tekmo v gosteh. Naredili smo prav to. Ampak nismo še zadovoljni. Navdušeni smo. Srečni smo, vendar imamo pred seboj novo nalogo,” je dejal Butler, ki je postal tudi najkoristnejši igralec (MVP) končnice vzhodne konference. “Tako zelo verjamem vase in v to ekipo. Vem, kakšne odlične igralce imamo in kako dobri smo kot ekipa,” je dodal Butler po uvrstitvi šele osmih nosilcev v finale.

Vrhunci sedme tekme konferenčnega finala:

Butler je bil pri zmagi 103:84 prvo ime srečanja. Dosegel je 28 točk, odličen je bil tudi Caleb Martin s 26 točkami. Pri Keltih je bil z 19 točkami najučinkovitejši Jaylen Brown z 19 točkami, Jayson Tatum pa se je ustavil pri številki 14. Dodal je še 11 skokov.

“Včasih moraš trpeti za stvari, ki si jih resnično želiš,” je dejal trener Miamija Erik Spoelstra, ki je v svoje varovance verjel tudi po treh zaporednih porazih.

“Ta skupina fantov je pokazala trdnost, ko se je soočala z neizogibnimi razočaranji in neuspehi. Imeti to vztrajnost, da se pobereš, imeti kolektivni duh, da vztrajaš naprej, dokler ne dosežeš, kar si želiš. To je res odlika,” je dejal trener floridske ekipe.

V finalu zmagovalca vzhoda že čakajo prvaki zahodne konference Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar. Prva tekma je na sporedu v petek.