73 točk premalo za nagrado

Košarka 29. Jan 202422:49 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Liga NBA je objavila najboljša igralca 14. tedna in znova pozabila na slovenskega asa Luko Dončića, ki je med drugim Atlanti nasul 73 točk.

Za Luko Dončićem je statistično gledano fantastičen teden. Proti Bostonu je kljub porazu vknjižil trojni dvojček. Zbral je 33 točk, kar 18 skokov in 13 asistenc.

Sledila je tekma proti Phoenixu. Čeprav ni bil Lukov večer, je kljub temu zbral zavidljivih 34 točk, osem skokov in devet asistenc, že dva dni kasneje pa je zatresel celotno NBA,

V eni izmed najboljših individualnih predstav v zgodovini lige NBA je Atlanti nasul kar 73 točk. Tudi na tej tekmi je zbral 10 skokov in sedem asistenc.

Za zaključek tedna se je izkazal tudi proti Sacramentu, ko je sledil nov trojni dvojček. Ljubljančan je zbral 28 točk, 10 skokov in kar 17 asistenc.

Izbrali Bookerja in Giannisa

Vse te številke, ki so naravnost neverjetne, niso bile dovolj, da bi ga liga NBA izbrala za igralca tedna. Na zahodu je ta naziv pripadel zvezdniku Sonc iz Phoenixa Devinu Bookerju. Američan je na štirih tekmah v minulem tednu v povprečju ob sicer izjemen izkoristku dosegal 42 točk in pet skokov.

Phoenix je dve tekmi zmagal in dve izgubil, Dallas se je zmage veselil le proti Atlanti, kar je očitno glavni razlog, da je nagrada romala v roke Američana.

Na vzhodu je bil za najboljšega izbran Milwaukeejev Giannis Antetokounmpo. Za Grka je to še drugo tovrstna lovorika v tej sezoni. Enako to velja za Bookerja. Luka Dončić ostaja pri eni, za najboljšega je bil izbran v sedem tednu letošnje sezone.

Luka Dončić in njegova magična partija proti Atlanti:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!