Ricky Rubio se vrača

Košarka 29. Jan 202419:06 0 komentarjev
Ricky Rubio
Foto: Profimedia

Španski košarkar Ricky Rubio, ki je lani prekinil športno kariero zaradi psihičnih težav, se je pridružil treningom prve ekipe Barcelone, je danes sporočil katalonski klub.

“Počutim se dovolj močnega, da se vrnem na parket z žogo v rokah,” je dejal 33-letni igralec. Ta je z Barcelono 2010, v kateri sta tedaj igrala tudi Jaka Lakovič in Erazem Lorbek, postal evropski klubski prvak.

Ricky Rubio
Mladi Ricky Rubio v dresu Barcelone. Foto: Profimedia

“Trenutno sem v zadnji fazi zdravljenja. Vse gre po planu, upam, da bodo treningi potekali brez težav. Želim, da je vse neobvezno in da moje želje ne bodo vplivale na klubske načrte,” je dodal Rubio.

Januarja letos se je Rubiu je sporazumno prekinil pogodbo z njegovim zadnjim delodajalcem Clevelandom. Pred tem je v ligi NBA zastopal barve Minnesote, Utaha in Phoenixa.

Rubio je bil v ligo NBA izbran leta 2009 kot peti na naboru lige. V najmočnejši ligi na svetu je imel povprečje 10,8 točke in 7,4 asistence.

Kot član zlate španske reprezentance je bil na svetovnem prvenstvu 2019 na Kitajskem izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP), ob tem pa je bil še dvakrat evropski prvak (2009, 2011), dvakrat tretji (2013, 2017), ima pa tudi srebro z OI v Pekingu in bron iz Ria de Janeira.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!