Dragićeva vročica na izhodnih vratih

Liga NBA 28. Maj 20216:21 0 komentarjev
Goran Dragić, Foto: Kevin C. Cox Getty Images Sport

Košarkarji Miamija, ki so se lani uvrstili v končnico lige NBA, bodo letos očitno gladko izpadli že na prvi oviri izločilnih bojev.

Vročica je bila še tretjič daleč od uspeha, Bucks so na Floridi slavili s 113:84, najbolj zaslužna za tak razplet pa je predvsem izjemno trdna obramba igralcev Milwaukeeja v raketi. Serijo tako lahko “jelenčki” zaključijo že v soboto.

Miamiju ni pomagalo niti 17.000 glasnih navijačev, srečanje so odprli z le 14 točkami v prvi četrtini, do polčasa so jih “napraskali” 36, sicer pa v celotnem srečanju za tri točke metali obupnih 9/32. Goran Dragić je iz igre zgrešil 11 metov (3/14) in se moral na koncu zadovoljiti le z 8 točkami. Najboljši strelec pri domačih je bil Jimmy Butler z 19 točkami.

Pri Milwaukeeju sta se dva igralca izkazala z dvojnim dvojčkom. Jrue Holiday je zbral 19 točk in 12 asistenc, Giannis Antetokounmpo je dosegel po 17 točk in skokov, točkovno najbolj učinkovit pa je bil tokrat Khris Middleton z 22-timi.

V zadnji četrtini je prednost narasla že na 32 točk, zato so pri Miamiju priložnost dobili igralci s klopi, ob koncu je bila American Airlines Arena skoraj povsem prazna. Bucks lahko serijo zaključijo že v soboto zvečer ob 19.30 uri. To bi bil prvi “sweep” nad Miamijem po sezoni 2006/07, ko je tedaj vročica že v prvem krogu končnice gladko klonila z Bulls.