Jezerniki po hudem boju vendarle v končnico

Košarka 12. Apr 20237:28 0 komentarjev
NBA: Minnesota Timberwolves at Los Angeles Lakers
Foto: Profimedia

Košarkarji moštev Atlante Hawks in Los Angeles Lakers so si priigrali nastop v končnici ligi NBA. V tako imenovanem play-inu je Atlanta zmagala na gostovanju v Miamiju s 116:105, Los Angeles Lakers pa so po podaljšku ugnali Minnesoto Timberwolves s 108:102.

Minnesota je bila v dvoboju z Los Angelesom v rednem delu celo bližje zmagi. Med tekmo je vodila že za 15 točk, v uvodu v zadnji del pa je s trojko Mika Conleyja povedla z 89:79. Na koncu pa je sledil preobrat. Los Angeles je vztrajno topil razliko, Minnesoti pa se je zgodil strelski mrk, saj v zadnjih šestih minutah ni zadela.

Gledalci so videli dramo, ki se je ne bi sramoval nobeden od avtorjev. Ekipa iz Kalifornije je z delnim izidom 10:0 po trojki Dennisa Schröderja šele 1,4 povedla z 98:95. Minnesota pa se je zbrala za zadnji napad. Conley je skušal izenačiti s trojko, po prekršku pa je desetinko sekunde pred koncem izvajal proste mete in zadel 3 za 3 ter izsilil podaljšek. Tam je Los Angeles nato hitro povedel za pet in prednosti ni več izpustil iz rok.

LeBron James je za zmagovalce dosegel 30 točk in 10 skokov, Anthony Davis pa 25 točk in 15 skokov, Schröder pa 21, a je zadeval predvsem v zadnji četrtini in podaljšku. Pri Minnesoti je s 24 točkami in 11 skoki izstopal Karl-Anthony Towns, Conley je dosegel 23 točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!