Klic kapetana Olimpije: Napolnite stadion, umrli bomo za vas

Nogomet 12. Apr 20236:30 1 komentar
Timi Max Elšnik
Kapetan Olimpije navijače poziva na derbi. FOTO: Aleš Fevžer.

Timi Max Elšnik upa, da bodo tribune Stožic na nedeljskem derbiju, na katerem lahko Olimpija z zmago proti večnemu tekmecu osvoji naslov, polne. "Moramo izkoristiti fenomenalno priložnost, ki se nam je ponudila, in proti Mariboru osvojiti naslov," sporoča kapetan Ljubljančanov.

“V tej sezoni je stadion ŽAK za nas zaklet. Hvala bogu Olimpija tukaj ne igra več domačih tekem, kot jih je pred leti. Za nami je tekma dveh polčasov. Absolutno smo si sami krivi, da v prvem polčasu nismo kaznovali nasprotnika. Kar se tiče pritiska in kontrole nasprotnika, je bil to eden naših najbolj dominantnih polčasov v sezoni. Nismo pa bili dovolj spretni in tudi srečni, da bi zabili gol in ubili tekmo. Potem smo bili kaznovani, ” je po drugem porazu v Spodnji Šiški v tej sezoni povedal Timi Max Elšnik.

“Se zgodi. Pred nami je veliki derbi. Ni boljše motivacije, da se poberemo, kot je tekma z Mariborom. Že na začetku sezone smo proti Bravu doživeli hud poraz, potem pa dobro odgovorili. Verjamem, da bo zdaj podobno. Toliko bolj poseben bo derbi zato, ker lahko z zmago postanemo prvaki,” je kapetan Olimpije po prazničnem ponedeljkovem spodrsljaju takoj usmeril misli proti nedelji, 17.30 uri in derbiju proti Mariboru, ko lahko s soigralci z zmago že potrdijo naslov. Razlika bi se povečala na 15 točk, pet tekem do konca bi si ob boljšem izkupičku z medsebojnih tekem Olimpija že zagotovila naslov.

Fenomenalna priložnost, ki je ne smejo izpustiti iz rok

Štajerec v vrstah Ljubljančanov upa, da bodo Stožice, ki kljub odličnim rezultatom na domačih tekmah povečini samevajo, dobro napolnjene. Morda celo polne. Največji slovenski stadion sprejme 16.038 gledalcev.

“Stožice so za slovenske razmere kar velik slovenski stadion, tako da … Ne vem. Je bilo pa že na zadnjem domačem derbiju osem tisoč gledalcev, kar je bilo izjemno. Verjamem, da bo zdaj gledalcev še več. Ali bo polno, bomo pa še videli. Vemo, da tisti pravi navijači bodo prišli. Kdorkoli bo prišel, bomo od sebe dali vse, da postanemo prvaki. Ne obremenjujemo se z obiskom. Pomembno je, da zmagamo in tiste gledalce, ki pridejo, razveselimo z naslovom,” je navijačem na dušo položil eden njihovih glavnih ljubljencev.

“Absolutno jih vabim, da pridejo v čim večjem številu. Da se jih zbere čim več in vsi skupaj slavimo zmago. Bilo bi nekaj posebnega, če bi do naslova prišli z zmago nad Mariborom. Ne vem, če se je to že sploh kdaj zgodilo. To je fenomenalna priložnost, ki je ne smemo izpustiti iz rok. Obljubim, da bomo, če bo treba, za zmago umrli na igrišču. Ne bomo kalkulirali. Verjamem, da je pred nami spektakel slovenskega nogometa. Zanimivo bo spremljati. Vabljeni vsi,” je še povedal.

Grozno je bilo, zagrabila me je panika

Nekaj besed smo z njim spregovorili tudi o grdem padcu vratarja Matevža Vidovška v zaključku tekme proti Bravu, ko je eden ključnih mož Olimpije na zelenici izgubil zavest, zaradi česar je (bil) njegov nastop na derbiju vprašljiv.

“Grozno je bilo. Sploh od blizu, ko smo ga videli, da je bil brez zavesti. Oči mu je obrnilo nazaj. Ni manjkalo veliko, pa bi se začel peniti. Zagrabila me je panika. Bilo je grdo,” je o neljubi poškodbi soigralca, s katerim si v zadnjem času delita tudi reprezentančno garderobo, dejal 24-letni vezist.

“Upam, da bo z njim okej. Ima par dni, da pride k sebi. Da izvidi pokažejo, da ni kaj hujšega in bo nared. Vsi vemo, da je najboljši vratar v prvenstvu in morda celo najpomembnejši člen naše ekipe. Potrebujemo ga. Vemo, koliko to, da bi zaigral na derbiju, pomeni tudi njemu. Bolj kot karkoli si želi, da bi zaigral,” je še povedal kapetan Olimpije, ki hiti naslovu naproti, a v zadnjem času ni več tako prepričljiva, kot je bila.

Padec Matevža Vidovška:

Kako rešiti težave z učinkovitostjo?

Težave ima predvsem v napadu. V prvenstvu je na zadnjih osmih tekmah dosegla le šest golov. Na niti eni več kot enega. Jasno je, da bo treba učinkovitost, če želi zmagati na derbiju, popraviti.

“Krivi smo si sami. Ustvarjamo si priložnosti, ampak smo pri strelih premalo konkretni. Žoge letijo mimo cilja ali v blok. Moramo se bolj zbrati. Ni treba vsakič udariti na polno, moramo poskušati bolje ciljati. To moramo popraviti na treningih. Vsi, ne samo napadalci. Imamo tudi malo napadalcev. Že celo sezono igramo brez klasičnega napadalca. S petimi, šestimi krilnimi napadalci, ki po sili razmer igrajo tudi v napadu, kar pa ni enako. Nobenemu ni lahko,” je težave, ki v zadnjih tednih pestijo zasedbo Alberta Riere, analiziral strelec štirih prvenstvenih golov v tej sezoni.

“Dajemo vse od sebe, a na zadnjih dveh tekmah to ni bilo dovolj. Na derbiju moramo pokazati več. Imamo res veliko priložnost, da na najslajši možen način postanemo prvaki, ki jo enostavno moramo izkoristiti!” je za konec še dejal eden najboljših igralcev Olimpije in tudi slovenskega prvenstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje