Jokić piše zgodovino Denverja in lige NBA

Košarka 10. Jun 202313:16 0 komentarjev
Nikola Jokić
Foto: profimedia

Denver je le še zmago oddaljen od svojega prvega naslova prvaka lige NBA. Zgodovino piše tudi prvi zvezdnik Nikola Jokić.

Nikola Jokić je postal prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je v končnici ene sezone zbral več kot 250 skokov in 150 asistenc. Ta dosežek pred srbskim velikanom ni uspelo še nikomur, Denver pa je le še zmago oddaljen od šampionskega prstana, ki bi bil za franšizo prvi.

Po tem, ko je bila serija izenačena na 1:1, je Denver na gostovanju v Miamiju vzel stvari v svoje roke. Vročico je obakrat premagal za več kot 10 točk. “Všeč mi je, da se nismo povsem sprostili. Še vedno smo si zelo želeli zmagati,” je po tekmi dejal Jokić, ki je povsem napolnil statistični karton. Končal je pri 23 točkah, 12 skokih in 4 asistencah, ob tem pa zbral še po tri blokade in ukradene žoge.

S tem je postal šele četrti košarkar v zgodovini končnice lige NBA s takšnim statističnim izkupičkom. Ob primerjavi z LeBronom Jamesom, Kevinom Durantom in Timom Duncanom ni bil navdušen, cinično je dejal: “23, 12 in 4? Šele četrti? Ne vem, kaj vam naj odgovorim.”

“Zmagati moramo še enkrat,” pa je dodal na koncu.

V Franciji blesti še en Srb Novak Đoković, ki se je včeraj uvrstil v finale Roland Garrosa. “Pred tekmo mi je poslal sporočilo. Je izjemen na igrišču. Vedno piše zgodovino, v katero bo šel kot eden najboljših vseh časov. Čast ga je imeti za rojaka,” je dodal Jokić, ki se je po tekmi veselil tudi s svojima bratoma, ki sta ga spremljala v Miamiju.