Luka Dončić napovedal Dragićevo vrnitev

Košarka 2. Dec 202112:234 komentarji
Goran Dragić in Luka Dončić. Foto: AP Photo/Joel Auerbach via Guliver

V ameriških košarkarskih medijih so vnovič vzniknile govorice o selitvi Gorana Dragića v Dallas Mavericks. Ljubljančan na razplet kanadskega vozla čaka v Miamiju. Njegov someščan in nekdanji reprezentančni soigralec Luka Dončić pa je medtem javno izrazil prepričanje o vrnitvi na veliko sceno.

Minulo nedeljo so iz Toronta sporočili, da se je Goran Dragić ob soglasju klubskega vodstva ločil od soigralcev. V sporočilu za javnost je športni direktor nekdanjih prvakov Bobby Webster pojasnil, da bo do nadaljnjega sam skrbel za pripravljenost, dogovor o umiku pa ni bil časovno omejen.

Ob upoštevanju javnega dejstva o tem, da tako klub kot Dragić iščeta možnost za predčasno prekinitev sodelovanja oziroma kupčijo, po kateri bi 35-letni ljubljanski organizator igre zamenjal okolje, gre potezo razumeti kot selitev v čakalnico.

Logično nadaljevanje zgodbe so nova ugibanja o tem, kje bi častni zlati kapetan slovenske reprezentance lahko nadaljeval svojo pot. Kot balzam za ušesa slovenskih ljubiteljev košarke se kot najresnejši kandidat znova omenja Dallas, kjer si košarkarski kruh služi tudi Luka Dončić.

V tem kontekstu je zanimiva tudi interpretacija Dončićevih besed po nedavni Dallasovi tekmi v New Orleansu, ko je odgovoril na vprašanje novinarja Ekipe o spremljanju Dragićevega položaja. “Seveda spremljam. Tudi pogovarjal sem se z njim. Vrnil se bo. Vsi vemo, kakšen igralec je bil. Vemo tudi, kakšen potencial ima. Mislim, da bo znova zaigral, tako kot je igral v preteklosti,” je dejal Dončić.

Položaj seveda ni tako preprost, da bi odločala zgolj volja Dragića, Dončića ali vodilnih mož Dallasa. Gogi je namreč obstal v zapleteni severnoameriški košarkarski matematiki, kjer ključno vlogo igrajo proračunske kapice in zagotovljene višine pogodb. Toda če gre verjeti zapisom več ameriških medijev, ki se sklicujejo na dobro obveščene vire, je ideja o združitvi članov slovenske peterke na EuroBasketu 2017 znova zelo živa.

Komentari

Vaš komentar