Luka Dončić nasmejal: V Sloveniji preklinjamo za dobro jutro

Košarka 26. Okt 20238:48 2 komentarja
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Luka Dončić je bil po zmagi Dallasa nad SA Spurs (126:119) na prvi tekmi nove sezone navdušen nad predstavo novinca Derecka Livelyja. V izjavi takoj po zmagi je poskrbel za nekaj smeha: "Igral je jeb**** dobro," je ušlo Dončiću, ki je besede upravičil takole: "Utrujen sem."

Luka Dončić je z Dallasom novo sezono začel veliko bolje kot je končal prejšnjo, ko se Mavericksi niso uvrstili v končnico lige NBA. Tokrat je poskrbel za sploh prvi trojni dvojček na uvodni tekmi sezone v zgodovini franšize iz Teksasa. Dosegel je 33 točk, 14 skokov in 10 asistenc.

Po tekmi pa je imel veliko za povedati predvsem o novincu Derecku Livelyju. Ta je na svojem debiju v najmočnejši ligi na svetu zbral 16 točk, dodal 10 skokov ter po eno asistenco, blokado in ukradeno žogo. Zgrešil je le enega od osmih metov iz igre. “Igral je prekleto dobro,” je bil Dončić poln hvale po zmagi v San Antoniu. “Bil je izjemen. Spomnim se, da sem bil na svoji prvi tekmi zelo nervozen, on ni deloval. Bo še boljši.”

Lively je zasenčil Victorja Wembanyamo na drugi strani. Francoz je na svojem debiju v 23 minutah zbral 15 točk in 5 skokov.

Dončić se je na tiskovni konferenci po tekmi pošalil na svoj račun. “V Sloveniji to sploh niso kletvice, takšne besede rečeš za dobro jutro,” je 24-letnik povedal o svojem lapsusu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje