Miami dve zmagi od presenečenja, ki se ne bi zgodilo prvič

Košarka 23. Apr 20239:49 0 komentarjev
Foto: profimedia

Miami je v seriji proti Milwaukeeju (presenetljivo) povedel z 2:1 v zmagah. Pri favoritih vzhodne konference zaradi poškodbe znova ni igral Grk Giannis Antetokounmpo. Lahko osma ekipa rednega dela na vzhodu pripravi veliko presenečenje?

Miami zdaj vodi z 2:1 v zmagah, za napredovanje potrebuje dobiti še dve tekmi. Ne bi se zgodilo prvič, da bi osmouvrščena ekipa v prvem krogu ugnala prvo. To se je nazadnje pripetilo leta 2011. Takrat je San Antonio še štirinajstič zapored nastopil v končnici lige NBA, znova so veljali za ene glavnih favoritov. A naleteli so na previsoko oviro.

V prvem krogu so se namreč srečali z Memphisom, ki je bil boljši s 4:2 v zmagah. Grizliji so dobili prvo tekmo v Teksasu, nato pa vse tri domače za veliko presenečenje. Na čelu z Zachom Randolphom in mladima Marcom Gasolom in Mikom Conleyjem so bili nato v drugem krogu poraženi, po sedmih tekmah je bila boljša Oklahoma. Dallas je tisto sezono osvojil svoj do sedaj edini naslov prvaka lige NBA.

Le štiri leta pred tem je prav Dallas v končnico prišel kot daleč najboljša ekipa rednega dela sezone s 67 zmagami. Veljali so za velike favorite zahodne konference, a pot do prstana se je končala že takoj. V prvem krogu so jih ugnali košarkarji Golden State Warriors, ki se je 16 kasneje spominjamo predvsem po sloganu “verjamemo” (We Believe Warriors). V drugem krogu jih je odpihnil Utah, kasneje pa je bil prvak San Antonio.

Baron Davis je bil prvo ime Golden Stata leta 2007. Foto: AP Photo/Jeff Chiu via Guliverimage

New York leta 1999 spisal zgodovino

V sezoni 1998/99, ki je bila zaradi bojkota skrajšana, je New York v končnico prišel kot osmouvrščena ekipa rednega dela na vzhodu. Z zmagami nad Miamijem, Atlanto in Indiano so postali prvo (in za zdaj edino) moštvo, ki se je v finale prebilo kot osmo po rednem delu sezone. Pravljico so sicer tam (znova) končali košarkarji San Antonia, ki so bili boljši po petih tekmah.

Prva vodilna ekipa rednega dela, ki je nastope v končnici končala po prvem krogu, je bil Seattle leta 1994. Boljši je bil Denver.

Razočarani Gary Payton. Foto: AP Photo/Gary Stewart via Guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!