Muhasti zvezdnik bo igral le pod svojimi pogoji

Košarka 8. Jul 202315:55 1 komentar
Damian Lillard
Foto: profimedia

Zvezdnik Portlanda Damian Lillard je pred enim tednom vodilnim možem franšize povedal, da se želi preseliti drugam. Zdaj Portlandu otežuje delo tudi s svojimi pogoji o morebitnem novem delodajalcu.

Damian Lillard, ki je član Portlanda od leta 2012, nadaljevanja svoje košarkarske kariere ne vidi več pri franšizi iz Oregona. Trenutni kader ekipe namreč ni sestavljen v skladu z njegovimi pričakovanji. 32-letnik si namreč želi le eno: napad na šampionski prstan.

Zdaj hoče drugam, a le pod določenimi pogoji: Lillard namreč želi igrati samo in le za Miami.

Za organizatorja igre se sicer zanimajo tudi ostale ekipe, med njimi Philadelphia, Boston in Brooklyn, pa tudi LA Clippersi. A težava je v tem, da Lillard ne želi igrati drugje kot na Floridi. Bleacher Report poroča celo o tem, da Lillard v primeru menjave v ekipo, ki ni Miami, enostavno ne bo igral.

Lillard je pri Portlandu odigral 11 sezon. Največji uspeh je dosegel leta 2019, ko se je prebil vse do konferenčnega finala na zahodu. Tam so ga zaustavili Steph Curry in bojevniki iz Golden Stata.

Lillard in Dončić
Lillard in Dončić. Foto: Profimedia

Lillardov agent Aaron Goodwin naj bi po telefonu klical generalne direktorje ostalih franšiz in jih prosil, naj umirijo svoje zanimanje, saj je Lillard pripravljen zaigrati le za Miami. “Mislim, da ostale ekipe ne bodo naredile naslednjega kraka. Če ga bodo, potem ne poznajo Damiana Lillarda,” je povedal Goodwin. “Z generalnim direktorjem Portlanda Joejem Croninom sem imel dober pogovor, povedal sem mu, da Lillard želi le v Miami. Mislim, da bo to tudi upošteval,” je še dodal.

Težava je, da Portland ni navdušen nad Miamijevim paketom, ki bi ga prejel v zameno za Lillarda. Ta bi najverjetneje vseboval Tylerja Herra, Duncana Robinsona in nekaj izborov na naboru lige NBA. Portland na drugi strani želi za Lillarda prejeti vsaj štiri izbore prvega kroga, ob tem pa še dva kvalitetna košarkarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje