Takšne mete lahko zadeva le Luka Dončić (VIDEO)

Košarka 1. Apr 20247:32 1 komentar
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Luka Dončić je lastnoročno končal Houstonov niz enajstih zaporednih zmag in Dallasu pomagal do sedme v nizu. Ponoči je zopet čaral in navdušil s cirkuškimi meti, njegova kandidatura za naziv najkoristnejšega košarkarja lige NBA pa je vedno bolj resna.

Luka Dončić je tekmo proti Houstonu končal pri 47 točkah, 12 skokih in 7 asistencah. Takšna statistika mu je kot prvemu v zgodovini lige NBA uspela v manj kot 36 minutah na parketu. Ob tem je ukradel tudi dve žogi, zadel pa devet metov za tri točke. Drugi strelec Dallasa je bil Kyrie Irving s 24 točkami.

Dallas se je po zmagi povzpel celo na peto mesto na lestvici zahodne konference. Le dve zmagi zaostaja za LA Clippers, s katerimi bi se, če se stanje na razpredelnici ne spremeni, pomeril v prvem krogu končnice.

Dončić je na igrišču znova čaral, njegovim potezam so ploskali tudi navijači domače ekipe. “Imel sem dober občutek, da bom zadel. Ko sem bil mlad, sem kelnaril, zato sem navajen takšnih gibov,” je v šali povedla.

To je bila 25-letnikova 65. tekma v letošnji sezoni, kar pomeni, da je dosegel spodnjo mejo, ki jo potrebujejo košarki v ligi NBA, da so upravičeni do morebitnih nagrad za redni del sezone. Dončić je en izmed favoritov za naziv najkoristnejšega košarkarja letošnje sezone. S predstavami po All Star premoru diha za ovratnik Nikoli Jokiću, ki ostaja prvi favorit za MVP.

Tudi na ogrevanju v svojem slogu

Že na ogrevanju pred tekmo je Luka poskrbel za navdušenje. Zdi se, da mu pri norih metih ni para.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje