Slovenski kolesarski as po padcu končal v bolnišnici

Kolesarstvo 31. Mar 202417:06 > 17:48 0 komentarjev
Matej Mohorič
Foto: Profimedia

Matej Mohorič je bil na dirki po Flandriji na poti k solidni uvrstitvi, vendar je slovenski kolesar v zaključku padel in je moral v bolnišnico na šivanje.

Da je bilo drugi spomenik sezone zares zahteven, priča dejstvo, da so praktično vsi kolesarji na vzponu na Koppenberg sestopili s kolesa in raje nadaljevali peš. Le redki, med njimi sta bila kasnejši zmagovalec Mathieu van der Poel in Matteo Jorgenson, so z vzponom opravili na kolesu.

Vendar je tudi zmagovalec dirke priznal, da je bilo vse prej kot lahko. “Trenutno še nisem sposoben razmišljati o Pariz – Roubaixu, enostavno sem preveč uničen. To je bila ena najtežjih dirk, ki sem jih kadarkoli odpeljal,” je dejal 29-letni Nizozemec.

Mohorič je padel v zadnjem delu preizkušnje, njegovo moštvo Bahrain-Victorious pa je na družbenem omrežju X sporočilo, da je moral zaradi odrgnin na šivanje v bolnišnico.

“Po današnjem padcu na dirki po Flandriji je Matej utrpel poškodbo mehkih tkiv in globoko ureznino na komolcu, ki je zahtevala šivanje. Na srečo ni prišlo do zlomov. V prihodnjih dneh bo opravil nadaljnje preiskave glede udeležbe na dirki v Roubaixu. Želimo mu hitro okrevanje,” so sporočili iz ekipe Bahrain-Victorious.

Devetindvajsetletnik iz Podblice je bil po 135 km udeležen še v enem padcu, a se je ta zgodil pri majhni hitrosti, zato je lahko hitro nadaljeval preizkušnjo. Po drugem na mokri trasi pa je moral predčasno končati dirko po Flandriji.

Flandrija za 29-letnika tako še naprej ostaja malce zakleta. Najvišje doslej je bil na 21. mestu pred dvema letoma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!