Luka Dončić: slovenska kmetija in hrvaška prikolica, a še pred tem …

Košarka 17. Apr 202410:58 0 komentarjev
Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Kot novopečeni strelski kralj lige NBA Luka Dončić po krajšem oddihu svoje misli že namenja zasedbi LA Clippers, s katero se bo Dallas udaril v prvem krogu končnice.

Nazadnje je igral pred enim tednom. Zaloga zmag mu je dovoljevala krajši počitek v zaključku rednega dela lige NBA. Vseeno je zvezda Luke Dončića stalno sijala na globalnem nebu. Njegov delodajalec je namreč sprožil odmevno akcijo “pravi MVP”, s katero opozarja na izjemnost Ljubljančanove sezone, pa čeprav je bolj ali manj že jasno, da bo najkoristnejši košarkar rednega dela lige še tretjič postal srbski orjak v dresu Denverja Nikola Jokić. Poleg tega je ljubitelje obutve navdušila napoved tretje generacije košarkarskih čevljev Dončičeve linije pod okriljem Jordana.

V nekoliko drugačni luči je Luka gostoval v mediju Esquire. Ta je osvetlil njegovo strast do avtomobilov. V lasti jih ima kar trinajst, spogleduje pa se z novim večmilijonskim nakupom (Koenigsegg Regera). V unikatni portretni podobi je bil kapetan slovenske reprezentance predstavljen tudi kot mladi oče hčerke Gabriele, rekreativni teniški igralec, lastnik treh psov, gonilna sila fundacije z dobrodelno žilico in tudi kot zvezdnik, ki naj bi v bližnji prihodnosti podpisal rekordno pogodbo v višini 346 milijonov ameriških dolarjev, a poletni oddih vseeno najraje preživlja v prikolici v kampu ob hrvaški obali.

Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: Profimedia

”Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo,” je za omenjeni medij razkril Luka in dodal, da se spoznava z osnovami poljedelstva in živinoreje, pa čeprav sam bržčas ne bo kmetoval. A vse to so načrti, ki bodo še malce počakali. Tako oddih na Hrvaškem, ki je zanj stalnica že od otroštva, kot tudi kmetijska investicija v domovini. LD77 daje namreč jasno vedeti, da svojega poslanstva pod koši še ni končal. Kot tudi ne izpolnil svoje osnovne želje, to pa je šampionski prstan lige NBA. ”Prvenstvo. To je največ,” pravi.

Potrditev smo dobili kar v Ljubljani. ”Ko gledam njegovo košarko, vidim, da sledi cilju, ki si ga je zadal. In vem, da ga bo izpolnil. Postal bo prvak v ligi NBA. Morda letos, morda prihodnje leto. Zame je veliko bolj kot letnica, ki bo zapisana ob lovoriki, pomembna vztrajnost. Kaže se v garanju, odrekanju in odločnosti,” nam je na to temo v nedavnem intervjuju dejal njegov oče Saša Dončić.

Da bi se že letos potegoval za tako zelo želeni šampionski prstan, bo moral Dončić z Dallasom v prvem krogu končnice streti odpor Los Angeles Clippers. S starimi znanci se bo zasedba iz Teksasa udarila še tretjič v četrtem nastopu v končnici v eri Luke Dončića. ”Gre za odlično zasedbo, ki ima ogromno talenta. Težko bo. Na vsaki tekmi posebej,” pravi Luka, ki se zaveda, da največjo nevarnost predstavlja udarni tandem Kawhi LeonardPaul George. ”Odličen dvojec. Vemo, česa sta sposobna. Ovira v obrambi in nevarnost napadu,” je dejal na kratkem torkovem druženju s sedmo silo.

A LA Clippers so vendarle mnogo več. Tudi Ivica Zubac, James Harden, Russell Westbrook, Norman Powell … Kot Dallas ni le – Luka Dončić. ”Smo ekipa. Ko imamo pravo kemijo, strnemo vrste v obrambi, potem igramo res dobro košarko,” razmišlja slovenski zvezdnik v Teksasu, prepričan o tem, da bi bila tokratna serija, ki se bo začela v nedeljo zvečer (21.30 po slovenskem času), vendarle lahko nekoliko drugačna. ”Z nami je Kyrie Irving. Pa ne le on. Celotna ekipa je drugačna. Pripravljamo se na soočenje z LA Clippers. Podrobnosti pa vam kajpak ne bom razkrival,” razmišlja Dončić, zdaj tudi uradno prvi strelec rednega dela lige NBA.

Luka je vesel, da se je treningom priključil tudi Dereck Lively, ki je imel v tem mesecu nekaj zdravstvenih težav, pred dnevi pa se je soočil še s smrtjo mame Kathy Drysdale, sicer tudi nekdanje košarkarice. ”Dereck je odličen fant. Vesel sem, da je znova z nami. Ni mu lahko. A mi smo njegova druga družina,” se je kapetansko odzval Luka Dončić in ob tem za podporo prosil tudi navijače v Dallasu. ”Potrebovali bomo šestega igralca,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!