Bodo v Ljubljani tudi Mariborčane pričakali z brisačami?

Nogomet 17. Apr 20249:21 0 komentarjev
Stadion Stožice
Foto: Profimedia

V dnevu pred večnim derbijem ob koreniti spremembi vremena v zraku visi vprašanje, kakšna bo nocoj zelenica Stožic?

Poznate tisto šalo: “Še dobro, da ne sneži, ker kdo bi ‘kidal’ v tej vročini?”

Ne pravimo, da je preveč posrečena, a uporabljali smo jo takrat, ko so se temperature povzpele prek tridesetih stopinj in smo začeli iskati zavetje sence ter zmanjševati fizične aktivnosti.

No, v teh dneh pa bi ta šala skorajda postala resnica. Ponedeljkovo pripeko in 30 stopinj so čez noč zamenjale temperature blizu ledišča, Slovenijo je pobelil sneg.

Z vremenskimi razmerami smo se v zadnjem letu veliko oziroma preveč ukvarjali tudi v nogometnem svetu. Predvsem v kontekstu zelenice Stožic, ki se je v neugodnem vremenu predvsem na evropski tekmi z Lillom spremenila v blatno kopel.

Stožice
Razmere za igro na tekmi Olimpije in Lilla so bile na robu regularnosti. Foto: Aleš Fevžer

In zdaj, ko danes največji stadion v državi gosti večni derbi med Olimpijo in Mariborom, je vreme znova pomembna tema. “Upam, da bo vremenska napoved jutri bolj ugodna, kot je danes,” je na novinarski konferenci pred derbijem razmišljal trener Olimpije Zoran Zeljković. Nekaj minut pozneje je v štajerski prestolnici Ante Šimundža dodal: “Kakšno bo vreme? Na to nimamo vpliva. Razmere bodo morda medijsko izpostavljene.” In imel je prav.

Kakšna bo zelenica v Stožicah?

A vendarle se vsaj v dopoldnevu pred derbijem zdi, da se prizori s tekme z Lillom nocoj v Stožicah ne bodo ponovili. V prvi vrsti zato, ker je bila nedavno zelenica stadiona prenovljena in s tem bolj odporna proti vremenskim vplivom, čeprav dela na tem področju še niso končana in se tudi poleti po naših informacijah pripravljajo nove posodobitve.

Po včerajšnjem dežju in snegu je vremenska napoved za danes vendarle, vsaj v kontekstu obilnih padavin, boljša, upravljalci objekta pa so v teh dneh igrišče prekrili tudi s ponjavo, ki je v večji meri ustavila včerajšnje padavine.

Stožice
Stožice včeraj v času novinarske konference okrog 15.30. Foto: SK

V izogib temu, da bi bilo igrišče v slabem stanju, se je tudi Olimpija odpovedala treningu pred tekmo, ko bi morali zmaji preizkusiti zelenico Stožic. Trening zeleno-belih pred pomembnimi tekmami v srcu Stožic je bil sicer v preteklosti precej redek luksuz, a se je to spremenilo, ko je na klop Olimpije sedel Zoran Zeljković.

Ni kaj, včasih pač pomaga, če imaš v Ljubljani trenerja, ki je Ljubljančan …

Večni derbi med Olimpijo in Mariborom se bo nocoj začel ob 18.30.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!