Mike Tobey: Zdaj gre zares (VIDEO)

Košarka 30. Avg 202319:14 0 komentarjev
Mike Tobey. Foto: Fiba

Naturalizirani reprezentančni center Mike Tobey po zmagi proti Zelenortskim otokom (92:77) in s tem dopolnjeni trilogiji v prvem delu svetovnega prvenstva na Okinavi opozarja, da se boj za Manilo in odličja pravzaprav začenja šele v petek.

Da bo pristop stoodstoten, je proti manj uglednim in kakovostno šibkejšim reprezentancam precej lažje puhličasto izjaviti, kot pa nato to udejanjiti tudi na parketu. Slovenska reprezentanca je to občutila na tekmi tretjega kroga z Zelenortskimi otoki, zato je tudi trener Aleksander Sekulić po tekmi priznal, da mu izbrancev ni uspelo v celoti prepričati.

O tem je v pogovoru za Sportklub razmišljal tudi Mike Tobey.”V prvem polčasu smo dobili jasno opozorilo, da moramo naravnati naše glave. Zelenortski otoki imajo vendarle dobro ekipo. Priznam pa, da se ni bilo najbolj preprosto pripraviti na to tekmo. Vedeli smo namreč, da se tisto pravo prvenstvo začenja šele v nadaljevanju,” pravi prvi center slovenske reprezentance, ki je bil tokrat kljub le 21 minutam na parketu z 9 točkami in 6 skoki ter položajem v raketi znova eden od ključnih mož.

Ko govori o pravem začetku, ima v mislih petkovo tekmo z Avstralijo (14.10 po slovenskem času) in nedeljsko z Nemčijo (ob 13.10). “Da, zdaj gre zares. Čakata nas dve težki tekmi. Dobiti moramo vsaj eno. Ne bo pa lahko. Navsezadnje gre za dva kandidata za kolajne. Zato bo zdaj pomemben počitek, nato pa priprava na tekmi, na katerih moramo biti 100-odstotni,” poudarja 28-letni Američan, ki v reprezentančni rotaciji nima ustrezne oziroma njegovi kakovosti primerljive zamenjave.

Prav zaradi tega bo v petek še pod dodatnim pritiskom. “Igrati moramo kot ekipa, ob tem pa dovoliti, da nas Luka kot vodja popelje naprej,” ponavlja Tobey. Na boj za olimpijski bron in poraz ni pozabil. “Takrat smo se nazadnje srečali z Avstralci, mar ne? Tisti poraz nas torej mora motivirati,” pravi in dodaja: “Igramo dobro. Ključna pa je borbenost. Proti Gruziji smo pokazali, kako igrati. Tega se zavedamo. Vsem je tudi jasno, da se začenja glavni del. Ponavljam, zdaj gre zares.”

Srbščina? Zdaj le pri kletvicah

Ko je lani podpisal na Barcelono, ga je Luka Dončić zbadal, da je edini pravi klub v Španiji madridski Real. Zdaj je nad njegovo izbiro kluba veliko bolj zadovoljen. Tobey bo namreč v novi sezoni nosil dres Crvene zvezde. Je med reprezentančnimi pripravami že ujel kakšno srbsko besedo? “Le tiste grde,” odgovarja novopečeni član beograjski rdeče-belih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!