Nikola Jokić se je na klofuto odzval v svojem slogu

Košarka 17. Maj 202413:08 1 komentar
Nikola Jokić. Foto: Profimedia

Kako se je najboljši košarkar rednega dela lige NBA Nikola Jokić odzval na poraz svojega Denverja s kar 45 točkami razlike?

Le nekaj ur pred šesto tekmo konferenčnega polfinala je luč sveta ugledala nova linija športnih copat podjetja 361 degrees, s katerim sodeluje Nikola Jokić. Tudi na tej ravni je srbski orjak nekaj posebnega. Drugačnost pa je pokazal tudi po tekmi, na kateri je Denver lovil četrto zaporedno zmago proti Minnesoti, s katero bi napredoval v konferenčni finale, a je bil deležen ledene prhe, in sicer poraza s kar 45 točkami razlike (115:70).

”Vodili smo z rezultatom 9:2. Takrat položaj za tekmeca ni bil najboljši,” je sprva s cinizmom v smehu dejal 29-letni MVP, ki je dosegel 22 točk in ujel 9 odbitih žog. Nato pa je sebi in soigralcem le nalil čistega vina. ”Te tekme ne smemo pomesti pod preprogo, ampak moramo o njej razmisliti. To je velik poraz. Uničili so nas. Bili so boljši v vseh segmentih igre. Preprosto se nismo pojavili v tej igri. To moramo sprejeti in biti na sedmi tekmi boljši. Ne zgodi se vsak dan, da izgubiš za 45 točk. To moramo sprejeti,” se je razgovoril Joker.

Jokić je v zadnji četrtini nemočno stal ob robu parketa in zrl v prazno. ”Želel sem ostati vroč, da bi lahko po tekmi dvigoval uteži,” je ironično pripomnil. Zdaj pripravlja odgovor za odločilno sedmo tekmo, ki bo na sporedu v nedeljo. ”Pričakoval sem negotovo serijo. Tudi sedma tekma se lahko obrne v katerokoli smer,” pravi Jokić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje