Srbijo in Črno goro vznemirjata košarkarska škandala (VIDEO)

Košarka 17. Maj 202410:06 2 komentarja
Gurović
Milan Gurović. Foto: Gulive Images

Nekdanji srbski košarkarski zvezdnik Milan Gurović je bil vpleten v vsesplošni pretep na tekmi mlajših kategorij. Pesti so zapele tudi v Črni gori.

V državnem prvenstvu Črne gore gre pričakovati finalni slovenski trenerski obračun. In medtem ko si je Studentski centar, ki ga vodi Dejan Jakara, po dveh zmagah nad Tivatom že zagotovil preboj v finale, je drugo tekmo med Sutjesko in Budućnostjo, na klopi katere sedi Andrej Žakelj, prekinil navijaški incident. Spopadli sta se navijaški skupini obeh klubov, tekma je bila po posredovanju policije prekinjena, nadaljnja usoda pa še ni znana.

Škandal pa pretresa tudi Srbijo, čeprav se je zgodil na nižji tekmovalni ravni, in sicer v mlajših kategorijah beograjske lige. Na tekmi Real Beograd – Mega Vizura je namreč po pisku sirene prišlo do vsesplošnega pretepa, zgodba pa je zasuk doživela, ko se je na parketu kar brez majice oziroma zgornjega dela oblačil znašel nekdanji reprezentant Milan Gurović in aktivno sodeloval v pretepu. To je nazorno videti tudi na posnetkih, ki krožijo po spletu.

Gurović naj bi se že pred tem zapletel v spor s starši košarkarjev Mege, zato se je umaknil v lokal v prvem nadstropju. Ob incidentu pa je pritekel v dvorano.

Danes 48-letni Milan Gurović sicer velja za velikana srbske košarke, a tudi za ekscentrično športno osebnost. Na uspešni tekmovalni poti je med drugim igral za Barcelono, Unicajo, Crveno zvezdo, Galatasaray … Pečat je pustil tudi v srbsko-črnogorski reprezentanci, s katero je bil leta 2001 evropski, leto zatem pa še svetovni prvak. Kariero je zaključil leta 2009. V več klubih (FMP, Hemofarm, Crvena zvezda) se je preizkušal kot trener, nato pa je v srbski prestolnici ustanovil košarkarsko akademijo in jo nato spojil z Realom, v katerega je aktivno vključen. Gre za eno od mnogih okolij, v katerih naj bi se kalili novi rodovi srbske košarke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje