Nov dokaz, da Luka Dončić enostavno ni s tega planeta (VIDEO)

Košarka 19. Avg 202310:44 2 komentarja
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Če je zvezdniški turnir v Malagi, na katerem je slovenska reprezentanca pustila bled vtis na tekmah proti Španiji in ZDA, malce umirila pričakovanja navijačev pred svetovnim prvenstvom, so ta po visoki zmagi proti Japonski (103:68) znova narasla. Predvsem zato, ker ima Slovenija pač Luko Dončića. Slovenski kapetan je ob prihodu v deželo vzhajajočega sonca odlično razpoložen.

“Verjamem v kolajno. Če ne bi verjel, ne bi bil tukaj,” je na zadnjem medijskem druženju pred odhodom na Japonsko razmišljal slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić. In svojo vero v uspeh je že na prvi tekmi na Japonskem prenesel na celotno Slovenijo.

Naša izbrana vrsta je postanek na poti proti Okinavi izkoristila za pripravljalno tekmo z Japonci, ki so jih varovanci Aleksandra Sekulića odpravili s 103:68. Slovensko igro je vodil, kdo drug kot Luka Dončić. Meti z razdalje, skoki, prodori, asistence. Vse to, kar smo od njega že vajeni, a nas s svojimi potezami vedno znova navduši.

Vrhunci Luke Dončića na tekmi proti Japonski

Na koncu se je slovenski kapetan, ki je zaključek tekme v miru pričakal na klopi, ustavil pri 23 točkah, 7 skokih in 7 podajah. Še posebej pa nam v spominu ostaja poteza, ki je v hipu preplavila družbena omrežja. Podaja, kakršne so sposobni res samo najboljši košarkarji sveta. Besedo ima Luka Dončić.

Mojstrovina Dončića in podaja za trojko Čebaška

Japonci so tako dobili dokaz, da so se odločili pravilno. Takrat, ko so za povabljeno državo pod svoje organizacijsko okrilje svetovnega prvenstva izbrali Slovenijo, namreč. Luka Dončić je tudi na Japonskem velika zvezda. Vrsta za njegov avtogram po tekmi pa pričakovano zelo dolga.

Lov na Dončićev avtogram

Japonski ljubitelji košarke, in seveda tudi slovenski, bomo Dončića in druščino na parketu znova videli v soboto ob 13.30. Takrat bo šlo že zares, Slovenija bo svetovno prvenstvo na otoku Okinava odprla s tekmo proti Venezueli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje