Številka 77 na vsakem koraku

Košarka 16. Avg 202316:41 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Člani slovenske košarkarske reprezentance so po pristanku v Tokio že opravili prvi japonski trening, ob tem pa so se znašli v navijaškem vrvežu.

Že na letališču v Tokiu, kamor so prileteli iz Helsinkov, je Slovence pričakalo večje število ljubiteljev košarke. “Veliko košarkarskih navdušencev v slovenskih dresih in dresih Dallasa s številko 77 pa se je zbralo tudi pred hotelom,” sporočajo iz japonske prestolnice, a ob tem hvalijo japonske organizatorje, ki so poskrbeli, da je slovenska delegacija na letališču izjemno hitro opravila vse uradne postopke.

Dvanajsterica, ki jo je pred odhodom z zadnjim rezom izbral selektor Aleksander Sekulić, je ob tem že opravila prvi trening. “Veliko reprezentanc si na prvenstvu želi poseči po najvišjih mestih in s takšno željo ter ciljem smo na Japonsko pripotovali tudi mi. Pred nami je sklepna faza priprav, ki jo bomo izkoristili za piljenje podrobnosti in zadnje uigravanje ekipe. Verjamem, da bomo našli način, da bodo igralci čez deset dni v optimalni formi. Graditi moramo na dobrih stvareh in v dobrem vzdušju vztrajati pri delu, ki smo si ga začrtali,” je po uvodni japonski vadbi dejal Sekulić.

Prvi trening v Tokiu. Foto: KZS

Kar deveterica v tokratni reprezentanci je bila v Tokiu že predlani, tedaj pod mogočnimi petimi olimpijskimi krogi. Še posebej domače pa se v deželi vzhajajočega sonca počuti center Žiga Dimec, ki je v pretekli sezoni igral za Nishinomiya Storks.”Lepo se je vrniti,” je dejal in dodal: “Do prve tekme imamo še kar nekaj časa in prepričan sem, da bomo vrhunske pogoje za trening dobro izkoristili. Dodatno energijo nam vlivajo tudi navijači, ki nas spremljajo na vsakem koraku. Veseli nas, da bodo pesti za nas stiskali tudi številni japonski privrženci košarke, saj so nas že na letališču presenetili v velikem številu.”

Spomnimo, slovenske košarkarje v soboto ob 8. uri po slovenske času čaka zadnja pripravljalna tekma. V Tokiu se bodo pomerili z Japonsko (prenos na SK1). Dva dni zatem se bodo preselili na Okinavo. Kot nosilci skupine F se bodo na tem japonskem otoku že 26. avgusta pomerili z Venezuelo. V ponedeljek, 28. avgusta, bodo igrali z Gruzijo ter dva dni zatem še z Zelenortskimi otoki. Vse tekme slovenske reprezentance se bodo začele ob 20.30 uri po lokalnem oziroma 13.30 uri po slovenskem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!