Odpisani avstralski zvezdnik si želi v Dallas

Košarka 13. Jan. 202216:47 > 16:492 komentarja
Delite:
Luka Doncic, Ben Simmons
AP Photo/Tony Gutierrez

Muhasti zvezdnik Philadelphie Ben Simmons to sezono še ni stopil na parket. Ne zaradi poškodbe, temveč še vedno ni razrešil svoje prihodnosti, potem ko si je v franšizi 76ers bolj ali manj zaprl vsa vrata. Že več mesecev čaka na selitev v drugo moštvo, na listi želja naj bi imel tudi Dallas Mavericks, poročajo v ZDA.

Ben Simmons se je s klubom sprl že ob koncu prejšnje sezone, ki jo je Philadelphia sklenila v polfinalu vzhodne konference. Vse od takrat se športni direktor Philadelphia 76ers Daryl Morey močno trudi, da bi za svojega košarkarja v menjavi iztržil čim večji izplen. Ker zahteva preveč, je 25-letni Avstralec še naprej član Sixersov.

Še največ zanimanja zanj sta pokazala Sacramento in Minnesota, a kluba z Moreyjem nista našla skupnega jezika.

Novinar Mo Mooncey poroča, da naj bi bila sicer prioriteta 211 centimetrov visokega košarkarja, ko je govora o klubih iz zahodne konference, Golden State Warriors in Dallas Mavericks.

Zvezdniški trio v Teksasu?

“Zaveda se, da so Bojevniki manj verjetna destinacija, saj je cena, ki jo je postavila Philadelphia, previsoka. Skrbi ga celo, da ga klub sploh ne bo menjal,” je zapisal Mooncey, sicer analitik lige NBA za Sky Sports.

Glede na okoliščine je tudi Dallas precej neverjetni partner Philadelphie v menjavi. Decembra so se z idejo sicer poigrali novinarji Sports Illustrated.

Predlagali so menjavo med tremi moštvi, v katero so bili vključeni tudi New York Knicks. Dallas bi zgradil zvezdniški trojček Luka Dončić, Kristaps Porzingis in Ben Simmons.

Zamisel Sports Illustrated:

Dallas Mavericks prejmejo: Ben Simmons in Kemba Walker

New York Knicks prejmejo: Charles Bassey

Philadelphia 76ers prejmejo: Jalen Brunson, Tim Hardaway Jr., Dorian Finney-Smith, izbor v 1. krogu leta 2025 od Dallasa

To sezono je Simmons, ki niti ne trenira z moštvom, ostal že brez približno desetih milijonov dolarjev plače, toliko se je namreč nabralo raznoraznih kazni, zaradi nespoštovanja klubskih pravil.

Letos mu sicer po pogodbi, ki se mu izteče šele po sezoni 2024/25, pripada 33 milijonov ameriških zelencev. V prejšnji sezoni je v povprečju prispeval 14,3 točke, 7,2 skoka in 6,9 asistence na tekmo, znan je sicer tako po dobri organizaciji napadov kot odlični igri v obrambi.

Pred dnevi se je Dallas Mavericks močno povezovalo tudi z menjavo za centra Indiane Mylesa Turnerja. Časa za menjave med moštvi je sicer vse manj, tržnica se zapre 10. februarja.

Komentari

Vaš komentar