Pogodba, hčerka in … Pariz (VIDEO)

Košarka 17. Jun 202411:32 0 komentarjev
Aleksej Nikolić. Foto: Fiba

Čeprav o Parizu v reprezentanci še ne govorijo, pa je jasno, da bi bila pot na olimpijske igre za Alekseja Nikolića po dobri klubski sezoni, pogodbi s Cedevito Olimpijo in sreči v zasebnem življenju pika na i.

Po krajšem odmoru se bo slovenska košarkarska reprezentanca v pripravah na olimpijske kvalifikacije danes znova zbrala v Ljubljani. Aleksej Nikolić bo tako spoznal tudi svoje novo delovno okolje, saj je pred dnevi podpisal pogodbo s Cedevito Olimpijo. “Vedno smo se pogovarjali, pa nikoli dogovorili. Zdaj vendarle,” se nasmehne 29-letni Postojnčan.

Ob tem smo ga spomnili na medijsko podajanje žogice iz leta 2022. Tedanji športni direktor Olimpije Sani Bečirović je namreč dejal, da z Nikolićem niso bili v stikih, ker je leto pred tem ”izrecno dejal, da ga Cedevita Olimpija ne zanima in želi kariero nadaljevati v tujini”. Nikolić je tedaj Ljubljančanom zgolj zaželel srečo, zdaj pa pravi: “Nikoli ni bilo zamer. Vesel pa sem, da smo se zdaj dogovorili.”

Zdaj je član Cedevite Olimpije. “Prišel sem po vlogo, ki prinaša odgovornost. V pogovorih sem začutil, da jo bom dobil. Zato sem se tudi odločil za podpis. Zdaj čakam na sestavo ekipe,” pravi reprezentančni organizator igre, za katerim je dobra sezona v dresu Chalona. Ta je deloma tudi posledica uspešnega predhodnega reprezentančnega poletja.

“Vsekakor. Reprezentančni ‘trenutek’ sem prenesel na sezono. Nisem se želel zaustaviti in zadovoljiti. V klubu sem dobil še večjo vlogo. Dobro sem izkoristil formo. Seveda, med sezono pridejo vzponi in padci. Vedno je lahko bolje. Toda, pod črto, sem zadovoljen,” pravi Nikolić, ki se torej po skoraj letu zdomstva vrača v Slovenijo, kjer je doslej igral le v mlajših selekcijah Postojne in Laškega.

Še pred tem ga čaka nov reprezentančni izziv. Je tri leta po Tokiu čas za olimpijski Pariz? “Želje so jasne. Vseeno pa se o Parizu še ne pogovarjamo. Zanima nas le vsak naslednji trening. Do kvalifikacij v Grčiji jih bo na sporedu še kar nekaj. Motiv ni sporen. Vidim ga v očeh vseh soigralcev. Kar nekaj je novih. Obenem pa vsi upamo, da se nam bo pridružil še Luka,” pravi Ali, ki bo danes v Tivoli prikorakal še posebej nasmejan. Ob koncu tedna sta se namreč s partnerico razveselila rojstva hčerke Dore.

Spored pripravljalnih tekem:

23. junija: Litva – Slovenija (Vilna)
25. junija: Slovenija-Litva (Ljubljana)
28. junija: Slovenija-Brazilija (Ljubljana)

Prenose vseh tekem si boste lahko ogledali na Sportlubu.

Olimpijske kvalifikacije:

2. julija: Slovenija-Hrvaška (Pirej)
4. julija: Slovenija-Nova Zelandija (Pirej)

Polfinale in finale bosta 6. in 7. julija.

Olimpijske igre v Parizu bodo na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!