Vse večja gneča na izhodnih vratih Ljudskega vrta

Nogomet 10. Jan 20248:29 0 komentarjev
nogomet nk maribor ante šimundža
Foto: Jure Banfi

Napovedana zimska čistka v NK Maribor je v polnem zamahu. Štajerski nogometni ponos sta v zadnjih dneh že zapustila Xhuliano Skuka in Aljaž Antolin, kmalu bo na seznamu odhodov še nekaj novih imen. Medtem pa je morda na obzorju preobrat glede prihodnosti stebra obrambe.

“S prevetritvijo kadra bomo nastavili cilje, ki bodo zelo pomembni za spomladanski del in predvsem za naslednjo sezono,” je v analizi prvega dela sezone za oddajo Pod prečko zatrdil trener vijolic Ante Šimundža.

Prevetritev kadra vselej pomeni pestro dogajanje na področju prihodov in odhodov. To je in še bo zaščitni znak januarja v NK Maribor, kjer se dogaja napovedani kadrovski ‘cunami’ in je že jasno, da bo podoba vijolic v drugem delu sezone precej drugačna, kot je bila v prvem. Nova imena v Ljudskem vrtu so Maks Barišić, Lan Vidmar in Pijus Širvys. Preteklost vijolic sta Xhuliano Skuka, ki se je v Albaniji pridružil Partizaniju in Aljaž Antolin, ki se je naposled vendarle vrnil v Muro.

Aljaž Antolin
Aljaž Antolin se vrača tja, kjer je prvič okusil prvoligaški nogomet. Foto: Filip Barbarič

Bo sploh kdo od dvojca Guerrico-Castro končal v Rogaški?

To pa seveda niso edine spremembe, ki se bodo v naslednjih tednih zgodile v Ljudskem vrtu. Če ostanemo pri odhodih, je vse bližje slovo Ignacia Guerrica. Slednji je velika želja Rogaška in naj bi bil te dni vse bližje selitvi v zadnjeuvrščeno ekipo Prve lige Telemach, a zanj nekaj zanimanja vlada tudi v tujini.

Slatinčani si v svojih vrstah želijo tudi Erica Castra, ki pa še vedno ni najbolj navdušen nad selitvijo v črno-beli dres. A bolj, kot se bo januar bližal h koncu, manj manevrskega prostora za razmislek o prihodnosti bo imel napadalec, ki ga je na željo Damirja Krznarja Maribor poleti pripeljal iz luksemburškega Differdangeja.

nogomet nk maribor nš mura erico castro
Erico Castro bo ekspresno zapustil Maribor. Foto: Jure Banfi

Rafiu ostal v Nigeriji, Watson noče na Madžarsko

Zadnjo tekmo v vijoličastem je bržkone odigral tudi Ishaq Rafiu, ki pa je v kontekstu odhoda iz Ljudskega vrta prav posebna zgodba. Nigerijca namreč še vedno ni v Mariboru in ostaja v domovini. Razlog je sprememba nigerijske zakonodaje, zaradi česar krilni napadalec ne dobi vize za izhod iz države. Razplet zadeve je zelo težko napovedati, v vsakem primeru pa bo 23-letnik zamudil tako zajeten del priprav, da realno nanj Ante Šimundža prav kmalu, če sploh, ne bo računal.

Športni direktor Marko Šuler je že pred časom napovedal, da bi lahko klub pozimi zapustil tudi Max Watson. Švedu poleti poteče pogodba z Mariborom, podpisa nove pa ni bilo na vidiku. Po naših informacijah je bil osrednji branilec zelo blizu selitve na Madžarsko, imena kluba nam ni uspelo izvedeti, a si je 27-letnik tik pred zdajci premislil in trenutno ostaja v Ljudskem vrtu. Je zdaj na obzorju celo podaljšanje pogodbe? Ta scenarij se zdi vse manj nerealen.

Max Watson bi lahko zdaj celo ostal v Mariboru. Foto: Uroš skaza

Za razliko od Watsona pa bo Ljudski vrt kmalu (znova) zapustil Vladan Vidaković. Srbski vezist je drugi del lanske sezone preživel na posoji v gruzijskem Batumiju, prvi del letošnje pa v Srbiji pri Spartaku iz Subotice. Zadnjo tekmo za vijolice je odigral septembra 2022, naslednje pa vsaj za zdaj ni na vidiku. Najverjetneje 24-letnika čaka nova posoja.

Kaj se dogaja z brazilsko okrepitvijo?

Čeprav se je zdelo, da je Maribor blizu novi veliki okrepitvi, bo očitno za zdaj štajerski ponos ostal brez novega Brazilca v svojih vrstah. Kot poroča tudi Ekipa24, so pogajanja z Internacionalom glede prestopa Lucasa Ramosa padla v vodo.

Dogovor je bil pred vrati, a Brazilci niso odstopili od nekaterih členov pogodbe, ki narekujejo, kaj bi se zgodilo, če Ramos po končani posoji ne bi prestopil v Maribor, oziroma se vijolice ne bi odločile za njegov dokončen odkup. Končna cena prestopa bi sicer po naših informacijah krepko presegla pol milijona evrov.

Lucas Ramos v dresu Internacionala. Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!